Gişe rekoru kıran Top Gun: Maverick, Japonya'da hâlâ gösterimde

Tom Cruise'un tüm filmlerini tahtından etti

Top Gun: Maverick, gösterime girmesinden bir yıl sonra hâlâ sinemalarda oynamaya devam ettiği Japonya'da gişe rekoru kırdı.

Tom Cruise'un başrolde oynadığı film, 24 Haziran 2020'de yapılması planlanan galanın pandemi nedeniyle ertelenmesinin ardından geçen yıl 27 Mayıs'ta gösterime girmişti.

Japonya'da hâlâ sinemalarda gösterimde olan film, ülkede 101,5 milyon dolar hasılatla gişe rekoru kırdı. 

Top Gun serisinin son yapımı, yine Cruise'un başrolünde oynadığı 2003 tarihli Son Samuray (The Last Samurai) filminin elde ettiği başarıyı da geride bıraktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapımın uluslararası çapta en büyük başarıyı yakaladığı yerse Birleşik Krallık (BK) oldu. Joseph Kosinski'nin yönettiği film, BK'de 103,5 milyon dolar hasılat yaptı. BK'nin ardından Japonya gelirken, üçüncü sırada 67,5 milyon dolarla Güney Kore, 65,4 milyon dolarla Avustralya ve 59,8 milyon dolarla Fransa yer aldı.

6 dalda Oscar'a aday gösterilen ve En İyi Ses dalında ödül kazanan film, dünya çapında 1,5 milyar dolarla 2022'nin en yüksek hasılatı yakalayan ikinci filmi olmuştu. 

Birincilikse 2,3 milyar dolarla James Cameron'ın çektiği Avatar: Suyun Yolu'na (Avatar: The Way of Water) ait.

Filmde Cruise, Maverick lakaplı ABD Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell'ı oynuyor. Mitchell, 30 yıllık başarılı bir kariyerin ardından kendisini Top Gun öğrencilerinden oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken buluyor. 


Independent Türkçe, Screen Rant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU