Apple'ın sanal gerçeklik başlığı hakkındaki sızıntı ve dedikodular

Sanal gerçeklik başlığının sadece onaylandığı biliniyor. Şimdiyse kamuoyuyla paylaşılmasına günler kala yeni detaylar bildiriliyor

(Reuters)

Apple uzun süredir beklenen sanal gerçeklik başlığını gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor. Yeni haberlerde ürünün gerçekte neye benzeyebileceğine dair daha fazla ayrıntı açığa çıkıyor.

Şirketin bir sanal gerçeklik başlığı üzerine çalıştığı yıllardır söyleniyordu. Ancak çok sayıda habere göre Apple bunu artık dünyaya ilan etmeye hazır görünüyor.

Apple sanal gerçeklikle ilgilenen basına, yakın zamanda bir ürün ilanı etkinliği daveti gönderirken, kimileri bu medya davetiyelerinin başlığın piyasaya sürülmek üzere olduğuna dair ipuçları içerdiğini iddia ediyor.

Apple piyasaya sürülmemiş ürünler hakkında yorum yapmıyor ama ne şirket içinden ne de herhangi bir haberde başlığın yakında kamuoyuyla paylaşılacağına ilişkin heyecanın yersiz olduğuna dair bir belirti var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artık yeni haberler başlığın tam olarak nasıl çalışabileceğine işaret ediyor.

Piyasaya sürülmemiş Apple ürünlerini açıklamasıyla tanınan ekran analisti Ross Young, piyasaya sürülecek başlıkta her biri çaprazlamasına yaklaşık 3,60 santimetre olacak iki ekran bulunacağını söyledi.

Young, bu ekranların en yüksek parlaklıkta 5 bin nitin (parlaklık ölçü birimi -ed.n.) üzerine çıkarak görüntü sunabileceğini belirtti. Bu miktar, parlaklık seviyeleri birkaç yüzde olan, PSVR ya da Meta Quest gibi diğer sanal gerçeklik rakiplerinden çok daha yüksek bir parlaklık derecesi.

Parlak ekranlar, inandırıcı ekranlar geliştirmek isteyen bu türden şirketlerin karşılaştığı güçlüklerden biri. Gerçek hayat, başa takılan herhangi bir ekranın gösterebildiğinden çok daha fazla parlak. Bu da başlıkların takıldığında inandırıcılıktan uzak ve karanlık olabileceği anlamına geliyor.

Örneğin Meta, 20 bin nite kadar parlaklıkta gösterim yapabilen Starburst adlı bir prototip teknoloji üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Ancak bu prototip kullanışsız ve piyasaya sürülecek bir ürün olmaktan çok uzak. Şimdilik şirketin elinde, her biri nihayetinde Meta'nın başlıklarına eklemek isteyebileceği, farklı özelliklere sahip çeşitli başlıklar var.

Ross Young'ın söz konusu haberine göre ayrıca Apple başlıklarının ekranları 2,5 santimetre başına 4 bin piksel içerecek. Bu sayı da başlığı, Meta gibi diğer şirketlerin en üst segment ürünlerinden bile çok daha yüksek bir kapasiteye ulaştıracak.

Bizatihi donanım haricinde, başlıkta çalışacak yazılım büyük ölçüde gizemini koruyor. Haberler Apple'ın mevcut uygulamalarının yeni sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik versiyonları üzerinde çalıştığını öne sürüyor ve No Man's Sky oyununun geliştiricileri ürünün kamuoyuyla paylaşılmasına dahil olabileceklerini iddia ediyor fakat yazılımın gerçekte başlığın içinde nasıl görüneceğine dair anlamlı haberler henüz yok.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU