Just Stop Oil için ragbi maçında sahaya daldılar

Sale takımının oyuncuları Jono Ross ve Tom Curry, Twickenham Stadyumu'ndaki görevlilerin protestocuları sahadan çıkarmasına yardım etti

İngiltere Ragbi Premier Ligi'nin Twickenham'da oynanan final maçında sahaya hücum edip bir miktar turuncu toz salan Just Stop Oil'ın (Sadece Petrolü Durdurun) iki protestocusu, kısa bir kesintiye neden oldu.

Just Stop Oil tişörtleri giyen protestocular oyun sahasına girip orta saha çizgisi üzerinde tozu salarak yaklaşık iki dakikalık bir aksamaya yol açtığında yuhalamalar duyuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toz, Twickenham sahasında iz bıraksa da protestocuların sahadan çıkarılıp gözaltına alınmasının ardından Saracens ve Sale arasındaki maç çabucak devam etti.

Sale oyuncuları Jono Ross ve İngiltere Milli Takımı'nda da yer alan Tom Curry, protestocuları çıkaran görevlilere yardım etti.

Twickenham Stadyumu'nun açıklamasında şöyle belirtildi:

İki kişinin gözaltına alındığını teyit edebiliriz ve bu mesele artık polisi ilgilendiriyor. Kararlı ve hızlı bir şekilde hareket eden ekibimize teşekkür ederiz.

Just Stop Oil'dan yapılan açıklamada, eylemi gerçekleştirenlerin Bristol'de pratisyen hekim olarak çalışan 37 yaşındaki Dr. Patrick Hart ve Essex'te inşaat işçiliği yapan 40 yaşındaki Sam Johnson olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Just Stop Oil'ın iki destekçisi Gallagher Premier Ligi'nin final maçını kesintiye uğrattı" diye belirtildi.

Protestocular, Birleşik Krallık'taki petrol, doğalgaz ve kömür projelerine verilecek yeni lisansların durdurulmasını talep ediyor.

Twickenham'daki protesto, Just Stop Oil'ın geçen ay Dünya Snooker Şampiyonası'nda düzenlediği gösteriden çok daha az aksamaya neden oldu.

O olayda, Birleşik Krallık'ın Sheffield şehrindeki Crucible Tiyatrosu'nda Robert Milkins ve Joe Perry arasında oynanan maç sırasında biri masaya turuncu boya dökmüştü.

Bir kadının da başka bir masada benzer bir gösteri yapması, hakem Olivier Marteel'in hızlı düşünüp müdahale etmesiyle engellenmişti.

PA'den de yararlanılmıştır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU