Erdoğan'dan sığınmacı açıklaması: Biz ensar olmaya talibiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz bize sığınanlara diğerlerinin yaptığını yapamayız" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kadın kolları etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ikinci tur seçime bir gün kaldığını hatırlatan Erdoğan "Bu pazar bir kez daha sandıklara gidip belki de hayatımızın en önemli tercihlerinden birini yapacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"20 yıldır kazandığımız eserlerle milletimizini huzurundayız" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Diğer tarafta SSK'yı batıran, CHP'yi batıran bir kifayetsizlik örneği var. Daha 2 hafta öncesine kadar bedava ev vadettiği insanı gece yarısı kapı dışarı eden bir vicdansızlık örneği var. Koltuğunu korumak için Kandil'deki terör ele başlarından Pensilvanya'daki hainlere kadar hepsine çiçek dağıtan bir teslimiyet var. Rakiplerini minder dışına atmak için şantaj, baskı, tehdit, kumpas dahil her yolu meşru gören bir ilkesizlik var. Bakanlık pazarlığı... Hale bak. Yüzde 1'i zor bulan bir gruba 40 milletvekili dağıtan bir garip insan var. 

Selo'nun çıkmasını istiyorsanız oyları Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz diyorlar. Kim bu Selo? Diyarbakır'da  51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Edirne'de cezasını çekiyor. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Hukuk devletinde sen kendini tamamen hukukun üzerine çıkartıp Selo'nun çıkmasını istiyorsanız oyları bize vereceksiniz nasıl dersiniz? Bu yüzden Erdoğan 323 kişi ile devam ederse hukuktan başka hiçbir şey tecelli etmez.

"İşi şansa bırakamayız"

Partililere seslenen Erdoğan "İşi şansa bırakamayız, nasıl olsa öndeyiz duygusunun bizi rehavete sürüklemesine izin veremeyiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs'ta inşallah ezici bir çoğunlukla tamamlayacağız. Pazar günü oy kullanmak ve sandıklara sahip çıkmak dışında hiçbir planımız olmayacak. Hayatta pek çok şeyin telafisi vardır ama sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir, tarladaki işler ertesi gün de yapılır. Ama sandık önümüze sadece 5 yılda bir gelir. 28 Mayıs'taki gibi seçim hayatımızda bir kez yaşanır" dedi.

"Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine başvurmayacağız"

Konuşmasında göçmenlerle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan "Sığınmacılar konusunda CHP Genel başkanının yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine başvurmayacağız. Asırlardır mazlumların sığınağı olan bu ülkeye, Boraltan faciası sahnesi gibi utanç sahnelerini yaşattırmayacağız" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

 Bay bay Kemal senin ortakların bu konuda hangi adımı atarsa atsınlar. Biz bu ülkenin güneyinde yaptığımız briket evlere sığınmacıyı taşıyoruz. Katar ile yaptığımız 1 milyon evle de onları iskan edeceğiz. Sizi kovuyoruz, sizi barındırmayacağız, geldiğimizin ertesi günü göndereceğiz... Şu laflara bakın. Biz ensar olmaya talibiz. Biz bize sığınanlara diğerlerinin yaptığını yapamayız. Bu terörist zihniyetidir. Onlar yapabilir ama biz yapamayız. Gönüllü, onurlu dönüşlerini sağlayacağız. 554 bin sığınmacı bu şekilde geri döndü. Almanya, Amerika bu tür Suriyeli mültecileri alıyor. biz bir Amerika, Fransa kadar bu tür mültecilere kapımızı açamayacak kadar sıradan bir ülke miyiz. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU