Muhabirin boğazına pala dayayan üniversite hocası kovuldu

New York Post, Shellyne Rodriguez'in muhabirlerinden birinin boynuna uzun bir kesici silah dayadığını gösteren görüntüleri yayımladıktan birkaç saat sonra Hunter College, hocayı kovdu

Shellyne Rodriguez, The New York Post muhabirinin boynuna pala dayadığını gösteren videonun yayımlamasının ardından Hunter College tarafından kovuldu (Mason Gross Sanat Okulu)

The New York Post muhabirinin boğazına pala dayayan üniversite hocası kovuldu.

Hunter College sözcüsü, evinin önünde The New York Post muhabiri Reuven Fenton'un boğazına uzun bir bıçak dayadığını gösteren bir videonun ortaya çıkmasının ardından Shellyne Rodriguez'in üniversiteyle ilişiğinin kesildiğini doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Post tarafından yayımlanan videoda, Rodriguez'in daha sonra muhabiri ve bir fotoğrafçıyı palayla sokak boyunca takip ettiği görülüyor.

Gazeteciler, New York Şehir Üniversitesi kampüsünde kürtaj karşıtı protestocuları eleştirdiğini gösteren viral video hakkında konuşmak üzere görsel sanatçının Bronx'taki evine gitmişlerdi.

The New York Post, Rodriguez'in bağırarak ikiliye kapısından uzaklaşmalarını, "yoksa onları bu palayla doğrayacağını" söylediğini iddia etti.

İddiaya göre Rodriguez, kapıyı açtıktan sonra muhabirin boğazına bir pala dayamış ve iki gazeteci oradan ayrıldıktan sonra da peşlerinden gitmiş.

Hunter College sözcüsü Vince DiMiceli, The New York Post'a şunları söyledi:

Hunter College, Shellyne Rodriguez'in kabul edilemez eylemlerini şiddetle kınamaktadır ve derhal harekete geçmiştir.

Rodriguez, Hunter College'daki görevlerinden derhal alınmıştır ve okulda ders vermeye geri dönmeyecektir.

Rodriguez, önceki haftalarda üniversitenin New York kampüsünde Amerika'nın Hayatı İçin Öğrenciler'den (Students for Life of America) kürtaj karşıtı aktivistlerle karşı karşıya gelirken görüntülenmişti.

Yardımcı doçent olan Rodriguez viral videoda "Hiçbir şeyin eğitimini vermiyorsunuz, bu lanet olası bir propaganda" diyordu.

The Independent, Hunter College, The New York Post ve New York Polis Teşkilatı'na yönelttiği sorulara henüz yanıt alamadı.

Yorum için temasa geçilen Rodriguez'den de yanıt alınamadı. 

Rodriguez kişisel internet sitesinde kendisini "silinme ve boyun eğdirmeye karşı hayatta kalma stratejileri" üzerine çalışan bir görsel sanatçı, yazar ve topluluk örgütleyici olarak tanımlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU