Jeffrey Epstein, Bill Gates'i ilişkisini ortaya çıkarmakla tehdit etmiş

"Pedofili milyarder" Epstein, 2019'da hapishanede ölü bulunmuştu

Bill Gates, Jeffrey Epstein'le hiçbir iş ortaklığı veya kişisel arkadaşlığı olmadığını savunuyor (Reuters)

Çocuk tacizi ve fuhuş ağı kurmakla suçlanıp hüküm giyen Jeffrey Epstein'le ilişkisi tartışma yaratan Bill Gates hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Wall Street Journal'ın (WSJ) iddiasına göre Epstein, Rus briççi Mila Antonova'yla ilişkisini öğrenince Gates'i tehdit etti. Konu hakkında bilgisi olan kaynaklara dayandırılan haberde Epstein'in, Microsoft'un kurucusuna şantaj yapmaya çalıştığı ve ilişkiyi ortaya çıkarmakla tehdit ettiği yazıldı.
 

Gates ve Antonova
Mila Antonova videoda Bill Gates'le briç tutkuları sayesinde bir araya geldiklerini söylemişti (YouTube)


Kaynaklar tehdidin, Epstein'in kurmaya çalıştığı milyarlarca dolarlık yardım fonuna Gates'in katılmamasının ardından yapıldığını söyledi.

Adı açıklanmayan kişiler, o dönem Melinda French Gates'le evli olan Bill Gates'in, Antonova'yla 2010'da tanıştığını iddia etti. YouTube'da aynı yıl yayımlanan bir videoda o dönem 20'lerinde olan briççinin, Gates'le oynadığı maçı anlattığı görüldü.

WSJ'in incelediği belgelere göre Antonova, internetten briç eğitimi veren projesine fon bulmaya çalışırken Gates'in danışmanı Boris Nikolic aracılığıyla Epstein'le tanıştı. Antonova ve Nikolic, Epstein'le ABD'nin New York kentindeki evinde Kasım 2013'te buluştu. Projesini anlatan Antonova, 500 bin dolar istedi. Briççi, gazeteye Epstein'in en nihayetinde yatırım yapmadığını iletti. Antonova buna rağmen bir yıl sonra, Epstein'in sağladığı bir evde kısa süre kaldı. Antonova, WSJ'e "Oradayken onunla ya da başka biriyle iletişime geçmedim" dedi.

Antonova, BridgePlanet adlı projesine fon bulamayınca yazılım geliştirici olmak için eğitim almaya karar verdi ve bu sebeple birkaç kişiden para istedi. Briççi şöyle konuştu:

Epstein parayı ödemeyi kabul etti. Doğrudan okula ödedi. Hiçbir şey değiş tokuş etmedik. Bunu neden yaptığını bilmiyorum. Sorduğumda zengin olduğunu ve insanlara elinden geldiğince yardım etmek istediğini söyledi.

Bu dönemde Epstein de milyarlarca dolarlık yardım fonunu kurmaya çalışıyordu. Kaynaklar, Epstein'in bu sayede itibarını tekrar kazanmayı amaçladığı öne sürdü.

Belgeler, fonun kurulmasının Gates'in desteğine bağlı olduğunu gösterdi. Epstein'in, fon için görüştüğü JP Morgan Chase'in yöneticilerine attığı e-postalarda kendisini Gates'in yakın danışmanı olarak tanıttığı tespit edildi. Ancak fon hiçbir zaman hayata geçmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

JP Morgan Chase sözcüsü, WSJ'e "Şirketin tanıtım için ona ihtiyacı yoktu. Bugün bildiklerimizi düşünürsek, keşke onunla hiç iş yapmasaydık" dedi.

Gates'in temsilcisi de Epstein'ın Gates için hiç çalışmadığını ifade etti.

Kaynaklar, Epstein'in 2017'de, Antonova'yla ilişkisi bittikten sonra Gates'e konu hakkında bir e-posta gönderdiğini söyledi. E-postada Epstein, Antonova'nın yazılım eğitimi için ödediği parayı Gates'ten istedi. Haberde Epstein'in, ilişkiyi bildiğini ve ifşa edebileceğini imasında bulunduğu yazıldı.

Gates'in adı açıklanmayan sözcüsü ise işinsanının Epstein'e ödeme yapmadığını belirtti. Sözcü şu ifadeleri kullandı:

Gates, Epstein'le sadece yardım amacıyla görüştü. Gates'i bu konunun ötesine çekmeyi beceremeyen Epstein, geçmişteki bir bir ilişkiden yararlanarak Gates'i tehdit etmeye çalıştı ve başaramadı.

2008'de reşit olmayan bir çocuğa fuhuş yaptırma suçuyla ilk hapis cezasını alan ve toplamda 13 ay hapis yatan Epstein, bu olayın ardından "pedofil milyarder" diye anılmaya başlamıştı.

Pedofil milyarder, 2019'da hakkındaki suçlamalar nedeniyle yeniden girdiği hapishanede ölü bulunmuştu. Ölüm nedeni intihar olarak açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU