CHP'de Onursal Adıgüzel'in yerine geçecek isim belli oldu

14 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra gelen eleştiriler üzerine CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel'in yerine kimin geleceği netleşti. Adıgüzel'in yerine Devrim Barış Çelik getirildi

Onursal Adıgüzel, 2018'den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu/ Fotoğraf: CHP

14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından 4 gün geçti ancak bilhassa CHP kulislerindeki tansiyon düşmüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 4 gündür beklenen ve oldukça kalabalık ve coşkulu bir atmosferde geçen basın toplantısının ardından genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel'in yerine geçecek isim belirlendi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla Adıgüzel'in yerine gelen isim CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik oldu.
 


CHP'nin 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinde de kullandığı seçim takip sisteminin arkasındaki isim olduğu bilinen, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kendisine yönelik eleştirilerin ardından 15 Mayıs'ta istifasını sunmuştu. 

Adıgüzel, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum" ifadelerine yer vermişti. 
 

 

Adıgüzel, daha sonra T24'e verdiği röportajda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini görevden aldığı iddialarına cevaben "Sonuçların kamuoyuna açıklanması gibi bir sorumluluğumuz yoktu. Ama yanlış anlamalar, gecenin hayal kırıklıkları partiye karşı bir tepki oluşturuyordu. Ben de genel başkanımıza bu konuda zarar gelmesin diye ve genel başkanımızı rahatlatmak adına istifamı sundum" açıklamasını yapmıştı. 

Devrim Barış Çelik kimdir? 

28'inci dönem İzmir birinci bölge milletvekili adayı Devrim Barış Çelik, 1978 Kayseri doğumlu. 

Ailesinin tayini nedeniyle ilkokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlayan Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezunu. 
 

Devrim barış Çelik
Devrim barış Çelik, 2020'den bu yana CHP Parti Meclisi'nde / Fotoğraf: İz Gazete


Ankara Üniversitesi Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Çelik, üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalıştı. 

Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanları olan Çelik, üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanında dersler verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etti.

CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı.

CHP'nin 37'nci Olağan Kurultayı'nda "Parti Meclisi" üyeliğine seçilen Devrim Barış Çelik, "Doğu ve Güneydoğu-Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürüttü. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU