İmamoğlu’ndan kayyum tepkisi: Herkes haddini bilecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’li 3 Belediye Başkanının görevlerinden uzaklaştırılmasını “Kayyum atayarak, bunu böyle ucu bucağı olmayan bir sürece bağlayamazsınız. İnsanlar suçu varsa yargılanır, kuru lafla bu işler olmaz" sözleriyle eleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte cumartesi günü yaşanan selin ardından Sarıyer’de çökme tehlikesi bulunan binanın yer aldığı bölgede inceleme yaptı.

Süreci yakından takip ettiklerini belirten İmamoğlu, önceliklerinin can güvenliği olduğunu söyledi.

Denetimlerin ardından İmamoğlu’na Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılması da soruldu.

“İnsanların bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz”

Ekrem İmamoğlu'na, HDP’li 3 Belediye Başkanının yerine kayyum atanması kararı ile gözlerin başka şehirlere çevrildiği iddiaları da soruldu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu soruyu şöyle yanıtladı:

Böyle bir mantıkta, demokrasinin teslim ettiği görevleri, insanlardan hukuk dışı (yöntemlerle) almak böyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Böyle var gibi davrananlar olur ama ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri zaten kaybetmiş olur. Zaten kaybediyorlar. Milletin iradesi çok önemlidir. Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır. Dün de bununla ilgili açıklamamı yaptım. Ortada milletin iradesi vardır. Diyarbakır’da da, Mardin’de de Van’da da… Öyle kuru laflarla, terör örgütüyle üyelik vesaire kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Varsa alırısınız, tespit edersiniz, işleme koyarsınız, kayyım atayarak bunu böyle ucu bucağı olmayan sürece bağlayamazsınız. Bu sefer insanlar milli iradeye yönelik güveni kaybederler, bu sefer başka bir ortam yaratırsınız. Çok üzücü. Şiddetle kınıyorum. İnsanların eğer bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz, olmayacaktır da... Umarım bu yanlıştan dönerler. Tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Öyle İstanbul’a göz dönmüş falan filan, herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Medya A.Ş.’deki işten çıkarmalar

Ekrem İmamoğlu, Medya A.Ş.'de 50 kişinin işine son verilmesine ilişkin ise "Arkadaşlarımız bir kısım çalışmalar yapıyor. Bazen bazı tespitler ve disiplin işlemleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bazen çalışmak istemedikleri insanlarla ilgili yasal kanuni haklarını teslim ederek çalışmak istemedikleriyle yollarını ayırıyor olabilirler” dedi ve daha kapsamlı açıklamaların da yapılacağını kaydetti.

Sabah saatlerinde Bodrum’dan İstanbul’a dönen İmamoğlu’na, İstanbul’daki sel baskını sırasında tatil yapmasının eleştirilmesi sorulmuş, İBB Başkanı “Kentteki incelemelerin ardından yeniden Bodrum’a dönmesine ilişkin “Çocuklarımı aldım geldim. Şimdi de işimize devam ediyoruz” yanıtını vermişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU