Pedofil milyarder Epstein'in adaları yarı fiyatından da azına satıldı

Adaların yeni sahibi Stephen Deckoff, Great Saint James'le yerel halkın "Pedofil Adası" diye adlandırdığı Little Saint James'in turizm için geliştirileceğini söyledi

Jeffery Epstein'in ABD Virjin Adaları'ndaki Little Saint James Adası'nda yer alan mülkü (AP)

Jeffrey Epstein'e ait iki özel Karayip adası, ilk talep edilen fiyatın yarısından daha azına milyarder bir yatırımcıya satıldı.

Black Diamond Capital Management'ın kurucusu Stephen Deckoff yaptığı açıklamada Great Saint James ve Little Saint James'i, 125 milyon dolara satışa çıkarılmalarından bir yıldan uzun süre sonra 60 milyon dolara satın aldığını söyledi.

Deckoff satıştan elde edilecek gelirin, geçen yıl kasımda varılan ve  Epstein'in mal varlığından ABD Virjin Adaları yönetimine 105 milyon dolar ödenmesine karar verilen uzlaşmaya harcanacağını belirtti.

Seks ticareti suçlamasıyla yargılanmayı beklerken 2019'da ölen Epstein, takımadalardaki özel adasını onlarca yıl boyunca güçlü konukları ağırlamak ve genç kızları pazarlamak için kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel halk Little Saint James'e "Pedofil Adası" ismini takmıştı. Yaklaşık 287 dönümlük gözlerden uzak ada, St. Thomas'a bir buçuk kilometre kadar uzaklıkta ve birkaç lüks konut, üç plaj, bir benzin istasyonu ve bir helikopter pistine sahip.

Epstein adayı 1998'de 7,95 milyon dolara satın almıştı.

Little Saint James'in yakınındaki Great Saint James ise onun iki katından daha büyük ve üzerine bir yapı inşa edilmedi. Epstein adayı 2016'da 18 milyon dolara satın almıştı.

Uzun süredir ABD Virjin Adaları'nda ikamet eden Deckoff, 2025'te adalardan birinde turizmi ve ekonomik kalkınmayı artıracak 25 odalı lüks bir tatil merkezi açmayı planladığını söyledi.

Deckoff şöyle dedi: 

10 yılı aşkın süredir ABD Virjin Adaları'nı evim olarak görmekten gurur duyuyorum ve bu bölgeye, doğal zarafetine ve güzelliğine yaraşır şekilde birinci sınıf bir turistik mekan kazandırabilmekten son derece memnunum.

Epstein'in New York, New Mexico ve Florida'daki muazzam genişlikteki mülkleri nedeniyle, öldüğünde mal varlığına 600 milyon dolar değer biçilmişti.

Başsavcılık, kasımda ABD Virjin Adaları yönetimiyle uzlaşmaya varıldığında Epstein'in mal varlığının 159 milyon dolara düştüğünü belirtmişti.

The New York Times'ın haberine göre Epstein'in ölümünden bu yana seks ticareti mağdurlarına, mirasından 160 milyon dolardan fazla ödeme yapıldı.

Bu satış, hayatını kaybetmiş pedofilin ABD Virjin Adaları'yla onlarca yıldır süren ilişkisini sona erdiriyor.

Karayip adasındaki savcılar 2020'de mahkemeye sundukları belgelerde Epstein'in, 11 gibi çok küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırdığını ve mülklerinde onlara cinsel istismarda bulunduğunu ifade etmişti.

Forbes, adaların satın alındığını ilk çarşamba günü bildirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU