Jack Dorsey: Elon Musk milyar dolarlık cezayı ödeyip Twitter anlaşmasından caymalıydı

"Her şey kötüye gitti"

Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra "Bir daha asla CEO olmayacağım" demişti (Reuters)

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, Twitter'ın popüler alternatifi Bluesky'da Elon Musk'ı eleştirdi. Dorsey, Musk'ın sosyal medya platformunu hiç satın almaması gerektiğini savundu.

46 yaşındaki işinsanına, kurucusu olduğu platformda dün "Musk'ın 'en iyi çözüm' olduğunu düşünüyor musun?" sorusu yöneltildi. "Hayır" cevabını veren Dorsey, şöyle konuştu:

Ne zamanlamasının kötü olduğunu fark ettikten sonra doğru davrandığını ne de yönetim kurulunun satışı zorlaması gerektiğini düşünüyorum. Her şey kötüye gitti.

Dorsey, Twitter gibi şirketlerin "en yüksek teklif verene satılabileceğini" ve yönetim kurulunun Musk'ın teklifini kabul etmekten başka bir çaresi olmadığını savundu:

İyimser miydim? Evet. Son sözü ben mi söyledim? Hayır. Keşke yönetim kurulu satışı zorlamasaydı.

Dorsey, Musk'ın 1 milyar dolarlık cezayı ödeyip anlaşmadan cayması gerektiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın almasının ardından platformda çok sayıda değişiklik yapmıştı. Devrin ilk günlerinde 3 bin 700'den fazla çalışan işten çıkarılmış ya da ayrılmıştı. Onaylı hesap anlamına gelen mavi tik ücretli hale getirilmişti. Aralarında eski ABD Başkanı Donald Trump ve rapçi Kanye West gibi kişilerin de bulunduğu kişilerin daha önce kapatılan hesapları açılmıştı.

Dorsey, Nisan 2022'de satın alma sürecinde yaptığı açıklamada Musk'a destek vermişti. Platformun Wall Street'ten geri alınması gerektiğini söyleyen Dorsey, Musk'ın teklifini bu yolda önemli bir adım olarak değerlendirmişti:

Elon, güvendiğim tek çözüm.

 

Independent Türkçe, Insider, Washington Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU