Buldan: AKP’yi 14 Mayıs’ta TOGG’a bindirip yolcu edeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Van'da yaptığı konuşmada "Sizin iradenizi tanımayanları siz de tanımayın. İradenize öyle bir sahip çıkın ki AKP yaptıklarına bin pişman olsun" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @PervinBuldan

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan. Yeşil Sol Parti'nin Van'da kadınlara yönelik düzenlediği mitinge katıldı.

Konuşmasında Diyarbakır merkezli operasyona değinen Buldan, "İktidar siyasi soykırım operasyonlarıyla kadınları, gençleri ve siyasetçileri gözaltına aldı. Seçimler yaklaşırken yapılan bu gözaltı operasyonunun bir kumpas operasyonu olduğunu ifade etmek isterim" ifadesini kullandı.

"Amaçları bizlere gözdağı vermek, bizleri sindirmek"

Buldan şöyle devam etti:

İktidarın elbette kendisine göre hesapları var ve bu hesapları operasyonlarla gerçekleştirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Bir amaçları daha var; bizlere gözdağı vermek, bizleri sindirmek, çalışmalarımızı sekteye uğratmak. Bir amaçlarının bu olduğunu biliyoruz ancak onlar da şunu bilsinler; biz bitmeyeceğiz, yok olmayacağız, varız var olacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın milletvekili adayları için yerli ve milli vurgusu yaptığının altını çizen Buldan "Bu milli ve yerli meselesini son günlerde çok dillendiriyorlar. Van’dan onlara şunu söylemek istiyoruz; sizin milli yerli bir otomobiliniz var ya TOGG, işte 14 Mayıs sabahı sizi yerli ve milli otomobilinize doldurup hepinizi yolcu edeceğiz" dedi.

"İradenizi tanımayanları siz de tanımayın"

Buldan konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Sevgili kadınlar sizin iradenizi tanımayanları siz de tanımayın, bu kente kayyım atayanları siz de tanımayın. Sizin iradeniz olan Bekir Kaya’yı asla unutmayın, belediye eşbaşkanlarınızı asla unutmayın. İradenize öyle bir sahip çıkın ki AKP yaptıklarına bin pişman olsun.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU