Teksas'ta dilleri kesilmiş halde 6 ölü inek bulundu

Madison County yetkilileri, uzuvları cerrahi bir titizlikle kesilmiş sığırların bulunmasıyla şaşkına döndü

Risk yüksek: Sığır eti yemek, muazzam derecede metan ve karbon ayak izini de beraberinde getiriyor (AFP)

Cerrahi bir titizlikle dilleri kesilmiş ve çeneleri ayrılmış 6 ineğin bir otoyol kenarında ölü halde bulunmasıyla, ABD'nin Teksas eyaletindeki yetkililer şaşkına döndü.

Madison County Şerif Bürosu ilk kez geçen hafta, çiftçilerin OSR Eyalet Otoyolu yakınlarında 6 yaşında uzun boynuzlu bir Teksas ineğini uzvu kesilmiş halde bulduklarını bildirmesiyle bu tuhaf ölümlerle ilgili alarma geçmişti.

Şerif bürosu çarşamba günü yaptığı açıklamada, hayvanın dilinin cerrahi bir hassasiyetle çıkarıldığını ve "kan dökülmediğini" belirtti. İneğin ağzının bir tarafındaki deri de "düz, temiz bir kesikle ve belirgin bir titizlikle" çıkarılmıştı.

Yetkililer şöyle dedi: 

Herhangi bir boğuşma izi olmadığı ve ineğin etrafındaki otların ezilmediği kaydedildi. Bölgede herhangi bir ayak ya da lastik izine rastlanmadı.

Çiftçiler dedektiflere ineğin birkaç hafta boyunca dokunulmadan çürümeye terk edilmiş gibi göründüğünü çünkü hiçbir yırtıcı hayvan ya da kuşun hayvanın kalıntılarını eşelemeye çalışmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu olayı takiben yapılan soruşturmada yetkililer, Brazos ve Robertson county'lerine (sözcük anlamı kontluk; ABD ve Birleşik Krallık'ta yer alan, Türkiye'de karşılığı olmayan idari birim -ed.n.) kadar uzanan OSR bölgesinde 5 ineğin daha benzer şekilde ölü ve uzuvları kesilmiş halde bulunduğunu tespit etti.

Her biri ayrı yerlerde bulunan ve farklı sürülere ait olan ineklerin 6'sının da dilleri çene hizası boyunca kesilerek çıkarılmıştı. İkisininse anüsleri ve dış genital organları dairesel bir kesikle çıkarılmıştı.

6 ineğin hiçbirinin resmi ölüm nedeni henüz belirlenemedi.
 


Madison County Şerif Bürosu ülke genelinde benzer olayların bildirildiğini kaydetti.

Dedekfilerin, ismi açıklanmayan "diğer kurumlarla" koordinasyon halinde çalıştığı belirtildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU