Yeşiller Sol'da üç dönem kuralına kimler takıldı?

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alan birçok isim iki dönem kuralı nedeniyle listeye giremedi.

Fotoğraf: ANKA

Seçimlere ilk kez girecek Yeşil Sol Parti’nin adayları belli oldu. Listede, birçok isim iki dönem kuralına takıldı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Aday gösterilmeyen isimler

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Dış İlişkiler Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayyip Temel, HDP Ekonomi ve Tarım Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, bu dönem aday gösterilmedi.

 HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar ve Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Hakkı Saruhan Oluç, iki dönem milletvekilliği yapmalarına rağmen kural esnetildi. Pervin Buldan, Van birinci sıradan aday olurken Mithat Sancar ise Şanlıurfa birinci sıradan aday gösterildi.

Yeniden Meclis'te olacaklar

24 ve 25’inci Dönem Milletvekilliği yapan senarist, yazar Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Birinci Bölge birinci sıradan aday gösterildi. Öte yandan önceki dönem milletvekillerinden ve Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine kayyım atanan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık da Yeşil Sol Parti Ağrı birinci sıra milletvekili adayı oldu. Halk sağlığı uzmanı, bilim insanı, akademisyen Onur Hamzaoğlu, İstanbul İkinci Bölge dördüncü sıradan aday gösterildi.

Daha önce HDP Eş Genel Başkanlığı yapan Sezai Temelli, bir dönem aranın ardından yeniden aday oldu. Temelli, Muş birinci sıradan aday gösterildi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU