Teksas Valisi Abbott, Siyahların Hayatı Önemlidir eylemcisini öldüren kişiyi affedeceğini açıkladı

Daniel S. Perry, cuma günü görülen duruşmada cinayet suçundan hüküm giymişti

Perry'nin cep telefonunda yapılan incelemede, gösterilerin yeri ve zamanına ilişkin aramalar yapıldığı tespit edildi (AP)

Teksas Valisi Greg Abbott, 2020'de George Floyd cinayetinin ardından başlayan Siyah Hayatları Önemlidir gösterilerine katılan bir kişiyi öldüren Daniel S. Perry'i affedeceğini söyledi.

28 yaşındaki gösterici Garrett Foster'ı öldüren Perry, cuma günü yapılan duruşmada hüküm giymişti.

Eyalet yönetiminin dosyayı masasına getirmesi durumunda af talebini onaylayacağını belirten Abbott, "Teksas eyaleti, bir jüri veya ilerici bölge savcısı tarafından değiştirilemeyecek, en güçlü öz savunma yasalarından birine sahip. Eyalet yönetiminin af tavsiyesini masama konar konmaz onaylamayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vali Abbott'un açıklaması, Cumhuriyetçi Parti Teksas Başkanı Matt Rinaldi'nin kararı eleştirerek, "Bu dava hiçbir zaman görülmemeliydi" demesinden bir gün sonra geldi.

25 Temmuz 2020'de gerçekleşen olayda, ABD ordusunda çavuş olarak aktif görev yapan Perry, Uber şoförlüğü yaptığı aracını Austin kentindeki göstericilerin üzerine sürmüştü.

Yetkililer, olayda hayatını kaybeden Foster'ın yüzünü bir bandanayla kapatarak AK-47 tipi bir silah taşıdığını ve araca doğru yaklaştığını açıklamıştı.

Polis raporu ve görgü tanıkları, Foster'ın araca yaklaşmasının ardından Perry tarafından 5 kez vurularak öldürüldüğünü ortaya koymuştu.

Perry'nin avukatları dava sürecinde, Foster'ın silahını doğrultarak müvekkillerini tehdit ettiğini öne sürdü. Görgü tanıkları bu iddiayı yalanladı.

Savcılıksa olayları Perry'nin başlattığını iddia etti. Savcılık ayrıca, Perry'nin sosyal medya hesabından paylaştığı, "Evimin önünde çatışıyorlar. İşe giderken birkaç kişiyi öldürebilirim" mesajını kanıt olarak dosyaya sundu.

Jüri, Perry'nin hüküm giymesine oybirliğiyle karar verdi. Yerel televizyon kanalı KXAN, Perry'nin kararın ardından kafasını saklayarak ağladığını bildirdi.

Jüri tarafından suçlu bulunan Daniel S. Perry, müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. 


Independent Türkçe, The New York Times, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU