İtalyan mafya babası hapishaneden çarşafla kaçtı

Marco Raduano, uyuşturucu kaçakçılığından aldığı 18 yıl hapis cezasını çekiyordu

Temsili (Unsplash)

İtalyan bir mafyanın yüksek güvenlikli bir hapishaneden çarpıcı kaçışı sosyal medyada viral oldu.

40 yaşındaki Marco Raduano, cuma günü Sardinya'daki Badu'e Carros hapishanesinden kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay, sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı.

Videoda üzerinde eşofman olan mafya, düğümlenmiş çarşaflardan yapılmış derme çatma bir halatla iki kat aşağı indikten sonra atlayıp aşağıdaki çimlere düşerken görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raduano daha sonra hapishanenin dış duvarına doğru koşuyor, duvarı tırmanıyor ve küçük Nuro kentine doğru giderken gözden kayboluyor. Kaçış, "personel yetersizliği" nedeniyle iki saat boyunca fark edilmedi.

Olay, yüksek güvenlikli cezaevlerinin güvenliğine ilişkin endişeleri arttırdı.

Cezaevindeki personel yetersizliğinden istifade eden Raudano, uyuşturucu kaçakçılığından aldığı 18 yıl hapis cezasını çekiyordu.

İtalyan yetkililer firarın, 180 mahkumu idare etmek için yaklaşık 50 çalışan bırakan agresif kesintiler nedeniyle "personel yetersizliği" yüzünden olduğunu kabul etti. Bir çalışan Il Messaggero gazetesine yaptığı açıklamada personel eksikliğinin "cüretkar kaçışa" zemin hazırladığını söyledi.

The Telegraph, yerel bir infaz koruma memurları sendikasının lideri Giovanni Villa'nın, görünüşe göre Raduano'nun kaçışı çok önceden planladığını ve her şeyin hazır olduğunu söylediğini aktardı.
 

Bir mafya babası yüksek güvenlikli hapishaneden nasıl kaçar? Birbirine düğümlenen çarşafları duvardan sarkıtıp aşağı inerek. Marco Raduano, Nuoro'da kaçarken böyle yaptı 

 

Görünen o ki her şey hazırdı ve kaçış bir süre önce iyi planlanmıştı.

Raduano'nun hiçbir iz bırakmadan şehir içinde kaybolmayı başardığı ve İtalyan yetkililerin bölgede insan avı başlattığı bildirildi.

Polis, yollara barikatlar kurdu ve şehirden ayrılan tüm araçları kontrol ediyor. İtalyan hükümeti, arama çalışmalarına yardımcı olmak üzere yüzlerce asker ve polis memurunun Sardinya'ya gönderilmesini emretti.

Raduano'nun yerel mafyayla bağlantıları olduğuna inanılıyor ve bu da misilleme ya da şiddet olasılığına dair endişelere yol açıyor. Polis, halka Raduano'yu görmeleri halinde ona yaklaşmamaları ve derhal acil durum numarasını aramaları uyarısı yaptı.

İtalyan yetkililer, personel yetersizliği ve güvenlik önlemlerinin eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Olay, cezaevlerinin güvenliğinin arttırılması ve tehlikeli suçluların güvenli bir şekilde tutulmasının sağlanması için acil reformlara duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Raduano'nun yakalanması için başlatılan insan avı halihazırda devam ederken, İtalyan yetkililer yakalanmasını sağlayabilecek her türlü bilgi için kamuoyuna çağrıda bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU