Ümit Özdağ: Mansur Yavaş aday yapılmazsa adayımız Muharrem İnce

"Barajı tek başımıza aşamayız belki ama Memleket Partisi ile ittifak yapacağız"

Fotoğraf: Twitter

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı göstermemesi durumunda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi adayı göstereceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yazının bir kısmı şöyle:

“Sizce Zafer Partisi yüzde kaç oy alır?” diye sordu. Ben de “Yüzde 2” dedim. Güldü. “Sadece gençlerden aldığımız oy sayısı, bizi yüzde 2’nin üzerine taşıyor” dedi. “Anketler yanıltıcı çünkü insanlar bize oy vereceklerini saklıyor. Bize oy vereceklerini söylemekten utanıyorlar” dedi.

Bu durum AK Parti için de uzun süre geçerli olmuştu. Sorduğunuz zaman kimse AK Partili değildi ama AK Parti yüzde 50’ye yakın oy alıyordu. Yani mümkündü.

“Bunu kabul etsek bile barajı aşamazsınız” dedim. “Tek başımıza aşamayız belki ama Memleket Partisi ile ittifak yapacağız” dedi. “O zaman aşacağınızdan emin misiniz?” diye sordum. "Kesinlikle ve çok rahat biçimde” yanıtını aldım.

Kuracakları ittifakın Cumhurbaşkanı adayı ise Muharrem İnce olacaktı. “Mansur Yavaş’ı aday göstermekten vaz mı geçtiniz?” diye sordum. “Onu biz aday gösteremeyiz ama CHP Mansur Bey’i aday yaparsa biz aday çıkarmayız ve onu destekleriz” dedi.

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan kalkma hesapları yaptığını iddia etti ve bunu İYİ Parti ile iktidar arasındaki ilişkiye bağladı. Bazı suçlamaları vardı. “Yapmayın aynı suçlamaları sizin partinize yönelik olarak yapanlar da var. Ben bunlara inanmam” dedim. Güldü. “Bir genel başkan partisini hiç çaktırmadan aşağı çekebilir” dedi.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU