Cate Blanchett'ın BAFTA konuşması: Tar'daki rol, kariyerimi bitirebilecek kadar tehlikeliydi

Yıldız oyuncu izleyicilere, "olağanüstü" galibiyeti için "hiçbir hazırlık yapmadığını" söyledi

 (Vianney Le Caer/AP)

Cate Blanchett, Todd Field'ın Tar filmindeki performansının "çok tehlikeli ve kariyer bitirici" olduğunu söylüyor.

Pazar gecesi (19 Şubat) BAFTA'da (British Academy Film Awards/Britanya Akademisi Sinema Ödülleri) En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan 53 yaşındaki oyuncu kabul konuşmasında, Tar yapımcılarına filmi çekerken "sakin kaldıkları" için teşekkür etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Blanchett, görevi suiistimal suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış karmaşık bir dahi olan orkestra şefi Lydia Tar rolünü canlandırıyor.

Blanchett, konuşması sırasında izleyicilere "olağanüstü" galibiyeti için "hiçbir hazırlık yapmadığını" söyledi.

Oyuncu, "Bu videolarda gördüğünüz gibi kadınlar için olağanüstü bir yıl oldu, tüm aday arkadaşlarım, hepinizle ekran dışında ve ekranda yaptığımız sohbetler kesinlikle harikaydı ve biliyoruz ki biz buzdağının sadece görünen kısmıyız" dedi.

Her yıl, kadınların deneyimlerinin yekpare olduğu efsanesini yıkan kendine özgü, olağanüstü performanslar var.

Bu yüzden BAFTA'ya hepimizin farkına vardığı için teşekkür ederim, birbirimizle diyalog halindeyiz.

Blanchett ayrıca Universal Pictures merkezli Focus Features'a "Bu çok tehlikeli, kariyer bitirme potansiyeline sahip ve zorlu bir işken, bu kadar olağanüstü ortaklar oldukları ve sakin kaldıkları için teşekkür ederim" dedi.

Ünlü oyuncu gözyaşları içinde, "Herkese teşekkür ederim... Bunu yapmak için bir ordu gerekiyor ama bu gerçekten kısmen aileme ait, gitmeme izin verdiğiniz için çok teşekkür ederim çünkü bu... çok şeyi aldı ve beni sizden uzaklaştırdı" diye ekledi.

Blanchett, sahne arkasında basına verdiği röportajda Tar'ın öğretmenlik ve sanat hayatının "sonuna geldiğini" ve "50 yaşına girmek üzere olduğunu, kendisininse 50'sini geçtiğini" söyledi.

Sanki... pandemiden çıktıktan sonra yaratıcı ve kişisel açıdan bazı değişiklikler olmuş gibi hissediyorum... Bu yıkıcı olayın sunduğu tek fırsat, uzun zamandır yapmak istediğimiz değişiklikleri yapmak.

Oyuncu, Berlin'deki çekimler sırasında kızlarından biri yanındayken, eşi Andrew Upton ve üç çocuğundan ayrı kalmanın "acı verici" olduğunu da sözlerine ekledi.

The Independent'ın hazırladığı, gecenin en çok konuşulanlarını buradaki ve yayına girmeyen gafları da buradaki yazılardan okuyabilirsiniz.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU