AFAD: Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3 bin 858

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Hasarlı binalardan uzak durulmalı. Bu binalarda da yıkım olabilir" dedi

Fotoğraf: AA

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tatar, AFAD Genel Merkezinde yaptığı açıklamada "Çok yoğun bir artçı sarsıntısı var. Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3 bin 858" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFAD, sahadan gelen bilgiler ışığında Kahramanmaraş merkezli depremlerde yer kabuğundaki yer değiştirmelerin 7,3 metre kadar olduğunun belirlendiğini bildirdi. 

Tatar şunları kaydetti:

Son 2 bin yılda yaşadığımız en büyük deformasyona karşılık geliyor. Doğu Anadolu Fay zonunun 5 ayrı parçası bu Deprem sonucunda kırıldı. Hatay'ın hemen kuzeyinden itibaren sayacak olursak, daha kuzeye doğru Hassa Kırıkhan olarak devam ettiğini biliyoruz.

Şu ana kadar çok yoğun bir artçı sarsıntısı var. Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3 bin 858. Konuştuğumuz dakikalarda bile 3 bin 900'ü aştığını söyleyebiliriz.    

4 ile 5 büyüklüğü arası artçı sarsıntı sayısı 394. 5 ile 6 arası ise 38. Depremler 110 bin kilometrekarelik alanda etkili oldu. 400 km'den fazla yüzey kırığı oluştu.

Hasarlı binalardan uzak durulmalı. Bu binalarda da yıkım olabilir. Uzak durmak da fayda var. 

Kırsaldaki yerleşim alanlarında çığ tehlikesi olabilir. Heyelan ve kaya düşmesi tehlikesinin olduğu alanlar var.

 

Ayrıntılar geliyor...

 

 

Indepednent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU