Atatürk Öğrenci Yurdu Müdürlüğü: Afetzedelerimize yurtlarımızı açıyoruz, lütfen hızlıca eşyalarınızı alınız

Cevizlibağ'daki KYK Müdürlüğü öğrencilere yurdun depremzedeler için boşaltılacağını, bir an önce eşyalarını toplamaları gerektiğini bildiren bir bilgilendirme mesajı yolladı, Öğrenciler arasında afetzede yakınları da var

Kahramanmaraş merkezli, toplam 10 kenti etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çok sayıda depremzede barınma sorunu yaşıyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 1 milyon 50 bin civarında kişinin geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini açıklamış, afet bölgelerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talep eden vatandaşların Antalya, Alanya ve Mersin bölgelerindeki otellere yerleşebileceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklama da KYK yurtlarının tamamının depremzedelere tahsis edileceğini, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıkladı.


Bu açıklama sonrası yurtlarda hareketlenmeler başladı.

İstanbul Cevizlibağ'daki 3 bin 555 kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin odalarını boşaltmaları gerektiği yurt müdürlüğü tarafından kendilerine e-posta yoluyla bildirildi.

Öğrencilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

Değerli öğrencilerimiz ülkemizin bu zor günlerinde afetzede vatandaşlarımıza yurtlarımızı açıyoruz.

Lütfen olabildiğince hızlı bir şekilde yurda gelerek veya bir yakınınız aracılığıyla eşyalarınızı alınız.

Çeşitli nedenlerle yurda gelemeyecek durumda olan öğrencilerin eşyeleri yurt idaresi tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilecektir.  

Independent Türkçe'ye konuşan öğrenci yakınlarından Yusuf Şanlı, "İstanbul'da sayısız konut ve otel var. Bunun çözümü bu mu? İçeride ailesine kaybetmiş depremzede yakını var. Böyle şey olur mu? Şu an öğrencileri mağdur etmenin anlamı ne? Depremzedelere yardımcı olunmuyor, başka mağdurlar yaratılıyor" diye karara tepki gösterdi. 

Yurtta kalan öğrencilerden Günseli Oktay ise "Şu an İstanbul'da bulunduğum için hızlıca gelebildim ama Denizli'de yaşıyorum normalde. Denizli'de olsaydım gelme şansım da olmayacaktı. Gelip gitme şansım çok olmazdı sonuçta ekonomi belli uçak bileti fiyatları belli. Hızlıca gelip eşyalarımı aldım. Eğitim askıya alınması kararını yanlış buluyorum" diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci yakını ise Hatay'daki deprem bölgesinden geldiklerini söyleyip "Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Biz bu akşam Hatay'dan enkazımızdan çıkıp İstanbul'a iki kızımızı almaya geldik. Ev hasarlı nereye gideceğiz?" diye sordu

Yurt Müdürlüğü'nün öğrencilerle paylaştığı mesajda yurtlarda kalmaya devam edebilecek istisnai öğrenciler şöyle sıralanıyor: 

- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olup, ailesi deprem bölgesinde ikamet eden öğrenciler

- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olan yabancı uyruklu öğrenciler

- Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri ile diş hekimliği 4. ve 5. sınıf öğrencileri

- Belgelendirmek kaydıyla zorunlu staja ve uygulama derse devam eden öğrenciler

- Devlet koruması altındaki öğrenciler 

Mesajda depremzedelere açılacak söz konusu yurtlar arasında Atatürk Öğrenci Yurdu'nun yanı sıra FSM Yurdu Kız Bloğu, Akkadın Hacı Mustafa Tarman A Bloğu, Kadırga Erkek Yurdu ve Şişli Erkek Yurtları'nın da bulunduğu bilgisi de paylaşıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü gün içinde twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "Yurtlarınızdan eşyalarınızı almanız için gerekli şartlar sağlanacaktır. İlgili yurt müdürlüğü ile irtibata geçiniz!" ifadesine yer vermiş, 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise #YurdumuzYuvanızdır etiketiyle "GSB Yurtları aziz milletimizin hizmetinde! Bakanlığımıza ait ülke genelindeki 850.000 kapasitemizi depremden etkilenen vatandaşlarımıza açıyoruz. 7/24 sıcak yemek, içecek, barınma ve temel ihtiyaçlar…" mesajı paylaşmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU