ABD’de başkan adayı Sanders: Donald Trump bir aptaldır

Vermont Senatörü Bernie Sanders, attığı tweette ABD Başkanı Trump’ı “aptal” olarak niteledi

ABD Başkanı Donald Trump, kendi hükümetinin hazırladığı iklim değişikliğinin tehlikeli boyut ulaştığını gösteren rapora "inanmadığını" söylemişti / Fotoğraf: AFP

ABD’de 2020’de yapılacak olan başkanlık seçimlerine katılacak adaylardan biri olan Senatör Bernie Sanders, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Donald Trump iklim değişikliğini şaka sanıyor. Donald Trump bir aptaldır” yazdı.

Sanders’ın sabah saatlerinde yaptığı paylaşım 10 saatte 100 binin üzerinde retweet aldı.

Sanders’ın tweetine bazı kullanıcılar destek verirken, bazı kullanıcılar da Sanders’ı aynı şekilde “aptal” olarak nitelendirdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, kendi hükümeti tarafından hazırlanan ve iklim değişikliğinin ülkeye yıkıcı etkileri olacağını söyleyen rapora “inanmadığını” söylemişti.

Trump, küresel ısınmanın Amerikan ekonomisine büyük zarar vereceğini söyleyen bulguların asılsız olduğunu öne sürmüştü.

ABD hükümetine bağlı kuruluşlar tarafından hazırlanan raporun "bir kısmını" okuduğunu söyleyen Trump, diğer ülkelerin de karbon salınımlarını azaltmak için önlemler alması gerektiğini vurgulamıştı.

Eski Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton, Trump yönetimini raporu saklamaya çalışmakla suçlamıştı.

Raporda neler deniyor?

Dördüncü Ulusal İklim Değerlendirme Raporu'nda, iklim değişikliğinin Amerikan toplumunun her kesimine potansiyel etkileri ele alınıyor.

Raporda, "Karbon salımlarındaki tarihi artışlarla, bazı ekonomik sektörlerdeki yıllık kayıpların yüzyılın sonunda milyarlarca doları bulacağı tahmin ediliyor. Bu, birçok ABD eyaletinin gayrisafi hasılasından daha fazla." deniliyor.

İklim değişikliğinin Amerikan altyapısı ve mülklerine yönelik büyüyen kayıplar ortaya çıkaracağı belirtilirken, bu yüzyıl içinde ekonomik büyüme oranlarını olumsuz etkileyeceği vurgulanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU