Muhalefetten Erdoğan'a "Çakalım" tepkisi: Edep yahu

6'lı Masada yer alan Akşener, Davutoğlu ve Babacan, Erdoğan'ın kullandığı "Çakalım" ifadesine tepki gösterdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Aydın mitinginde muhalefeti hedef alarak "Bunlara öyle bir çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerine muhalefet kanadından tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak "Edep yahu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise tepkisini olumsuz davranış anlamına gelen yayıncılık sembolünü paylaşarak gösterdi.

Babacan “Sayın Erdoğan’ın bugünkü Aydın konuşmasını yayınlayan TV kanallarına sesleniyorum: Lütfen yayın öncesi ilgili uyarı işaretini videonun başına yerleştiriniz" dedi.

"Dün Erdoğan, Bahçeli için böyle sesleniyordu"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Erdoğan'a tepki gösteren liderler arasında Davutoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını, Sayın Erdoğan konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum.’ Bu ifadede Erdoğan yazan yerde daha önce Bahçeli yazıyordu; çünkü daha dün Erdoğan, Bahçeli için böyle sesleniyordu. Ah, ah nereden nereye      

CHP kanadından ise tepki grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel "“14 Mayıs günü bu çirkin dili, milletimizin oylarıyla hayatımızdan çıkaracağız" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU