Selvi: Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız adaylık hesabı

"Plan; ikinci tura Kılıçdaroğlu’nun değil, İmamoğlu’nun kalmasını sağlamak"

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “bağımsız cumhurbaşkanı adayı” olacağını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Ekrem İmamoğlu, Kastamonu’dan başladığı yurt gezilerini Bursa ve Bilecik’le sürdürdü. Önümüzdeki günlerde Sivas, Erzincan, Erzurum ve Malatya’yla 15 ile tamamlayacak. İmamoğlu neden geziyor? İmamoğlu’nun stratejisi şöyle:

Masaya sahadan mesaj veriyor. “Masada Kılıçdaroğlu hâkim olabilir ama sahada ben varım” diyor. Masadaki planı sahadaki gücü ile bozmaya çalışıyor. Buna rağmen başarılı olabilecek mi? Masadan çıkması imkânsız görünüyor. Bu aşamada Akşener faktörünün devreye girmesi bekleniyor. Akşener, tek cumhurbaşkanı yardımcılığı ile fiili başbakanlık rolünü elde edemediği takdirde masaya Ekrem İmamoğlu’nun ismini getirecek. Ama Kılıçdaroğlu’na rağmen masadan İmamoğlu isminin çıkması beklenmiyor. Ekrem İmamoğlu da bunun farkında. Bunun üzerine, “Benim ismim masaya da geldi ama engellendi. Bu durumda ben de millete gidiyorum, diyecek. Bağımsız aday olacak” deniliyor.

Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığında İYİ Parti ve HDP desteğine güveniyor. Hesabını ikinci tura göre yapıyor. Ama İYİ Parti ile HDP’nin bir arada görünmemesi gerekiyor. Çünkü İYİ Parti seçmeni bundan rahatsız olur. İYİ Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nu destekleyebilmesi için HDP ilk turda cumhurbaşkanı adayı çıkaracak. Böylece İYİ Parti seçmeni ürkütülmeyecek. Ama HDP seçmeni İmamoğlu’na oy verecek. Plan; ikinci tura Kılıçdaroğlu’nun değil, İmamoğlu’nun kalmasını sağlamak.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU