Elon Musk, Rick and Morty'nin ortak yaratıcısının aile içi şiddet davası nedeniyle kovulmasını eleştirdi: "Dizinin kalbiydi"

Yasal suçlamaların ardından Adult Swim, Justin Roiland'la çalışmayı bıraktı

(AP)

Adult Swim'in Justin Roiland'la "ilişkisini sonlandırdığını" duyurmasının ardından Elon Musk, Rick and Morty'nin gözden düşen ortak yaratıcısının "dizinin kalbi" olduğunu iddia etti.

Roiland'ın kovulması, yetişkinlere yönelik çizgi dizinin eski ortak yaratıcısı ve yıldızının 2020'deki bir olayla bağlantılı olarak aile içi şiddet davasıyla karşı karşıya olduğunun bildirilmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.

The Independent, yorum için Roiland'ın temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberle birlikte kanal, popüler yapımın, diziye adını veren büyükbaba Rick ve torun Morty'i seslendiren Roiland olmadan devam edeceğini doğruladı.

Adult Swim'in açıklamasına tepki gösteren YouTuber Tim Pool, "nasıl hahaha. Justin, rick *ve* morty'dir" diye sorgularken Musk, "O aynı zamanda dizinin kalbi" diye ekledi.

NBC News'un ulaştığı bir suç duyurusuna göre Roiland'a, biri bedensel yaralama içeren aile içi şiddet ve biri de tehdit, şiddet, kandırma ve/veya hile yoluyla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma olmak üzere iki ayrı suç isnat edildiği bildiriliyor. Bu yasal suçlamalar, görünüşe göre Roiland'ın o dönemde birlikte olduğu kadın tarafından yapıldı.

Roiland'ın avukatı T. Edward Welbourn, daha önce medyada yer alan haberlerin "yanlış" olduğunu söylemişti.

 


Welbourn yaptığı açıklamada, "Durumu açıklığa kavuşturmak gerekirse, Justin sadece masum değil, aynı zamanda bölge savcılığının deliller üzerindeki metodik incelemesini tamamlamasının ardından bu davanın düşeceğine dair her türlü beklentiye sahibiz" demişti.

Henüz bir duruşma tarihi belirlenmese de 27 Nisan'da başka bir ön duruşma yapılması planlandı.

13 Ağustos 2020'de 50 bin dolar kefalet ödeyen Roiland halen serbest. Roiland aynı yılın ekimde mahkemeye çıkarılmıştı.

Rick and Morty ilk olarak 2013'te gösterime girmiş, 2018'de Adult Swim 70 bölüme daha onay vermişti. Dizinin kısa süre önce, aralıkta, 6. sezonu yayımlandı.

Roiland ana karakter Korvo'yu seslendirdiği Hulu'nun animasyon bilimkurgu dizisi Solar Opposites'in de ortak yaratıcısı. Roiland ayrıca Adventure Time, Esrarengiz Kasaba (Gravity Falls) ve Balık Oltası'nda (Fish Hooks) öne çıkan karakterleri de seslendirmişti. Roiland'ın yer aldığı diğer yapımlar arasında Simpsonlar (The Simpsons), Robot Chicken, Yo Gabba Gabba! ve Community bulunuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU