Taylor Swift: Kim Kardashian yüzünden linç edildim

Vogue’a konuşan Swift, Kardashian'la sıkça gündeme gelen gerilimin ve ardından gelen eleştirilerin kendisini yalnız hissettirdiğini belirtti

Kim Kardashian West ve Taylor Swift arasında yaşanan gerilim basında uzun süre yer almıştı (AP)

Taylor Swift, Kim Kardashian ve Kanye West’le yaşadığı sansasyonel anlaşmazlığın ardından kitlesel lince uğradığını söyledi.  

Vogue’a konuşan Swift, üçlünün sıkça gündeme gelen gerilimin ve ardından gelen eleştirilerin kendisini yalnız ve küçük düşürülmüş hissettirdiğini belirtti. Swift şunları söyledi:

Milyonlarca kişinin size “benim için öldün” demesiyle yaşanan kitlesel linç çok yalnızlaştırıcı bir deneyim. Milyonlarca kişinin sizden çok yüksek sesle nefret etmesinin nasıl bir şey olduğunu gerçekten anlayabilen çok kişi olduğunu sanmıyorum.

"’Benim için öldün’ dediğinizde bir diziden bahsetmiyorsunuz, bir insandan bahsediyorsunuz" diyen Swift şöyle devam etti:

Bu kişiye çenesini kapaması, yok olması ya da kendini öldürmesi şeklinde de algılanabilecek bir yığın mesaj gönderiyorsunuz. Hayatımı yeniden düzenlemem gerektiğini fark ettim çünkü tamamen kontrolden çıkmış gibiydi. Hemen bununla ilgili müzik yapmam gerektiğini biliyordum çünkü bu durum karşısında ayakta kalmamın tek yolunun bu olduğunu biliyordum. Akıl sağlığımı korumanın ve bu kadar aşağılayıcı bir süreçten geçmenin nasıl bir şey olduğuna dair hikaye anlatmanın tek yolu buydu.

Ayrı röportajda Swift ayrıca en iyi arkadaşlarından biriyle (dansçı Todrick Hall) yaşadığı bir olayın, siyasi konulara ilişkin sessizliğinin bir sorun teşkil ettiğini anlamasını sağlamasının ardından, siyasi anlamda daha aktif olmaya hevesli olduğunu söyledi. Swift sözlerini şöyle sürdürdü:

Belki bir ya da iki yıl önce Todrick ve ben arabadaydık ve bana dedi ki, ‘Eğer oğlun eşcinsel olsa ne yapardın?’ Bunu bana sormak zorunda olması beni şok etti ve duruşumu yeterince net veya yeterince yüksek sesle ortaya koymadığımı fark etmemi sağladı. Eğer oğlum eşcinsel olsaydı eşcinsel olurdu. Soruyu anlamıyorum.

"Haklar temelde, eşcinsel olmayan beyaz cisgender erkekler dışındaki herkesin elinden alınıyor" diyen Swift şöyle devam etti:

Yakın zamana kadar parçası olmadığım bir topluluğun savunuculuğunu yapabileceğimin farkında değildim. Hata yapmaktan korkmadan bunu nasıl yapacağınızı bilmek öyle zor ki donup kalıyorsunuz. Çünkü benim hatalarım çok gürültülü. Ben bir hata yaptığımda bu hata dünyanın tüm vadilerinde yankılanıyor. Tık getiriyor ve bu hayat hikayemin, kariyerimin bir parçası.

Swift, kendisini için “yeni bir başlangıç” diye gördüğü yeni albümü Lover’ın muhtemelen en sevdiği albüm olduğunu söyledi. Albüm 23 Ağustos’ta piyasaya çıkacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU