Kurtulmuş: Türkiye terör örgütleriyle irtibatlı olan ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek

Kurtulmuş, "Türkiye sözünün eri olan bir ülkedir. Türkiye boş laf söylemez, blöf yapmaz. Türkiye hiçbir şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olan bu ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek. Müsaade etmeyecek. Bunun önünü açmayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İncirli'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde "Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi" kapanış toplantısına katıldı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

İsveç'te ortaya konulanlar fevkalade hazindir, demokrasi adına büyük ayıptır. Şimdi ifade özgürlüklerinin bir parçasıdır falan filan diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dinin kutsalına hakaret etmek, demokratik ifade özgürlüğü kapsamında değildir ve olmamalıdır. Kur'an-ı Kerim'in yakılması sadece Mushaf-ı Şerif'in yakılması değildir. Bu yangın, bütün Avrupa'yı tutar. Bu yangın bütün dünyayı sarar. Onun için akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Bu eylem sadece sıradan faşist, müptezel bir siyasetçi müsveddesinin yapmış olduğu bir eylem olarak da görülemez. Şu soruyu da sormak lazım. Niçin böyle bir eylem Türkiye Büyükelçiliğinin önünde yapıldı? Cevabı çok açıktır. Çünkü bu adamlar yabancı düşmanları, göçmen düşmanları, İslam düşmanları ve Türkiye karşıtları biliyorlar ki, Türkiye Allah'ın izniyle öyle bir noktaya geldi, 2 milyarlık İslam aleminin öncüsüdür ve dünyadaki milyarlarca mazlum milletlerin sözcüsü olan bir ülke konumundadır. Bugün gösterilerin arkasındaki esas siyasi motivasyonun bu olduğu aşikardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye terör örgütleriyle irtibatlı olan ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek"

Numan Kurtulmuş, "Bölücü terör örgütüne her vesileyle imkan hazırlayanlar, onların kendi ülkelerinde bir şekilde bu antidemokratik eylemlerini sürdürmeleri, Türkiye'ye ve Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ve tehdit dolu eylemlerin zemininin hazırlanması asla kabul edilemez" dedi.

Sözü güçlü, gücü etkili bir Türkiye'nin, dünyada barışın, esenliğin, adaletin sağlandığı yeni bir dünya sisteminin kurulmasına da öncülük edeceğini ifade eden Kurtulmuş şöyle devam etti:

Bir taraftan NATO'ya girmek için Türkiye'nin kapısını çalacak, 'Türkiye ile üçlü mutabakatla bundan sonra teröre mani olacağız' diye teminat vereceksiniz. Ondan sonra bu terör örgütlerine her türlü alanı açacağınız gibi Türkiye'nin Cumhurbaşkanına her türlü hakareti de bir şekilde kolaylaştıracak zemini oluşturacaksınız. Sonra da NATO'ya girme hayaliniz devam edecek. Kusura bakmayın. Türkiye sözünün eri olan bir ülkedir. Türkiye boş laf söylemez, blöf yapmaz. Türkiye hiçbir şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olan bu ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek. Müsaade etmeyecek. Bunun önünü açmayacağız.

"Senin güvenliğin için o kadar hayati de NATO'ya girmek. Bizim güvenliğimiz için terörle mücadele etmek hayati değil mi?" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

Sen niye bu terör örgütlerine zemin hazırlıyorsun, niye kucak açıyorsun? Niye siyasi destek veriyorsun? Niye istihbarat destekleri veriyorsun? Niye askeri destek veriyorsun? Çok açık söylüyorum. Bu devletler 15 gün bir ay bu terör örgütlerine destek vermekten vazgeçsinler. Dünyanın hiçbir yerinde bir tane terör örgütü kalmaz. Çünkü bu beyler terör örgütlerini siyasetin bir aracı haline dönüştürdüler. Bunları kendi amaç kapısını açacak bir maymuncuk olarak görüyorlar.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU