Kadıköy Belediyesi’nden scooter kararı

Başkan Odabaşı, “Kadıköy'de yayaların haklarını temin etmek belediye olarak hem görevimiz hem hakkımız!” dedi

Fotoğraf: Twitter

Kadıköy Belediyesi, ilçedeki kaldırımları işgal eden ve şikayete konu olan ‘scooter’ları toplama kararı aldı.

Başkan Şerdil Dara Odabaşı, “Çözüm önerilerine ve iletişime açık olduğumuzu belirterek, her gün onlarca şikayete konu olan, kuralsızca yaya alanlarını işgal eden skuterleri toplayacağımızı tekrar kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Odabaşı, “Sayıyı biz belirlemiyoruz. Kullanım şeklini biz belirlemiyoruz. Nereye park edeceklerini biz belirlemiyoruz. Ama bu scooterların yaratmış olduğu bütün sorunlarla biz uğraşıyoruz. Sanmasınlar ki biz sadece kaldırım işgallerinde scooterları öncelikledik” şeklinde konuştu.

“Yine aynı şekilde masa sandalyeleri kuralının dışına çıkan kendilerine tahsis edilen alanın dışına çıkan her yerde bunları da toplayacağız” ifadesini kullanan Odabaşı,  “Göreve geldiğim yaklaşık dört yıl içerisinde yaklaşık elli kilometre kaldırım yaptık. Ve bu kaldırımların tümünde kaldırımların mevcutundan genişlettik. Genişletmekteki amacımız şu. İki bebek arabası veya iki engelli arabası yan yana geçebilsin. Öncelikli olarak vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yolda yürümelerini sağlamak için bu altyapı çalışmalarını yaptık. Yani bizim derdimiz geniş olarak sadece sıkı turlar değil yayanın Kadıköy'de rahat bir şekilde yürümesini sağlayacak bütün önlemleri almak. evin penceresinin demirine kilitliyorlar scooterları. Ve bunun şarjı bittiği zaman bu ötüyor. Ya düşün gece on ikide bir anda camınızın önünde sürekli öten bir araç. Şimdi bunu o firma isterse engeller. Yazılımını bir kod koyarak nereye park edileceğini engeller. Israrla tüm çabamıza rağmen, tüm uyarılarımıza rağmen sözlü, yazılı, her türlü olanağı kullanarak kendilerine bunu anlatmamıza rağmen bir türlü bu yönde bir çalışma içerisinde olmadılar” diye konuştu.

Odabaşı şöyle devam etti:

Bizi bu fotoğraflarda size gösterdiğimiz şekilde kaldırımların üzerinde engellemeyi kendileri durdurur. Biz toplamak mecburiyetinde kalmayız. Yoksa yasak yönetim olarak sevmediğimiz bir argüman. Herhangi bir şeyi yasaklamanın çözüm olmadığını da biliyoruz. Ama artık mecbur kaldık. Çünkü yaya hakkı dediğim gibi Kadıköy Belediyesi'nin en öncelikli hakkıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU