CHP Sözcüsü Öztrak’tan EYT tepkisi: Meclis’e hala bir düzenleme getiremediler

Öztrak, “Hızlı karar alacağız’ diye getirdikleri sistemde, Erdoğan karar alamayınca altındakiler de kıbleyi şaşırıyor” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, EYT düzenlemesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye tepki göstererek, “Meclis’e hala bir düzenleme getiremediler” dedi.

Öztrak, parsinin MYK gündemine ilişkin açıklamada bulundu.

“Yönetimdeki kargaşaya en son örnek, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenleme” diyen Öztrak, “Erdoğan, ‘Seçim kaybetsem de ben bu işte yokum’ dediği EYT’yi, 2,5 milyon EYT’li bastırınca, seçime giderken kabullenmek zorunda kaldı. Ama Meclis’e hala bir düzenleme getiremediler” ifadesini kullandı.

Öztrak açıklamasını şöyle sürdürdü:

Erdoğan’ın bir Grup Başkanvekili, “Benden tarih istemeyin” diyor. Erdoğan’ın Bakanı: “İlk aylıklar Şubat ya da Mart’ta olabilir” diye açıklama yapıyor. Erdoğan’ın bir başka Grup Başkanvekili çıkıyor, “Şubat ortasında biter diye ümit ediyorum” diyor.

“Hızlı karar alacağız’ diye getirdikleri sistemde, Erdoğan karar alamayınca altındakiler de kıbleyi şaşırıyor” tepkisini gösteren Öztrak, “İnsanlar EYT çıkacak diye, askerlik, doğum borçlanmaları yaptılar. Birçoğu kredi çekti. Şimdi EYT’yi, seçime ayarlı şekilde ileriye doğru sallıyorlar.  Buna sadece istikrarsızlık denmez, insafsızlık da denir” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU