Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan ilk miting

Miting "Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim" sloganıyla düzenlendi

Fotoğraf: Sosyal medya

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, "Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim" sloganıyla bugün İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenledi.

"15 Ocak 2023 tarihini kimse unutmayacak"

Mitingte ilk konuşmayı yapan Toplumsal Özgürlük Partisi Dönem Sözcüsü Juliana Gözen, "15 Ocak 2023 tarihini kimse unutmayacak. Bu tarih Türk halkı ile Kürt halkının kendi seçeneğini yarattığı tarih olarak kayıtlara düşecek" dedi.

Gözen şöyle devam etti:

Söz veriyoruz kardeşler ülkeyi bataklığa sürükleyenleri göndermeye buradan söz veriyoruz. Neymiş seçim tarihini de seçime kimlerin gireceğini de belirleyecekmiş. Neymiş milyonlarca insanın iradesi olan HDP'yi kapatacakmış. Ne yaptıysan, ne ettiysen bu 20 yıllık iktidarında bu halk sana boyun eğmedi, şimdi mi eğecek. Hadi oradan.    

 

"Yandaşların hastaneleri randevu vermiyorsa onları da kamulaştıracağız"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk de konuşmasında "Halkımız o hastanelere randevu almak için başvuruyor ama randevu bulamıyor. Ama diğer tarafta yandaşların büyük binalarda hastaneleri bir kenarda duruyor. Bu böyle olmaz, böyle sağlık sistemi olmaz. Biz halkın sağlık sorununu çözebilmek için çok büyük kamu yatırımları yapacağız. O büyük, yandaşların hastaneleri halkımıza randevu vermiyorsa onları da kamulaştıracağız" ifadelerine yer verdi.

"İnkarcı yok sayıcı tutumları devam ettirirsen Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak kardeşim"

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz konuşmasında yaklaşan seçimlere ilişkin konuştu.

Akdeniz şu ifadelere yer verdi:

Tek adam yönetimini göndereceğiz. Burada dipten gelen bir dalga var bu dalgaya kulak verin. Şimdi bize soruyorlar seçimlerde ne yapacaksınız? Biz 5 Ocak'ta Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir bildiri yayınladık. Orada şunu dedik en geniş toplumsal tabakada ortak adayın ortaya çıkması için işe başlıyoruz, kolları sıvıyoruz buna var mısınız dedik. İkinci olarak bak kardeşim bu sese kulak vermiyor, kulak kapatıyorsan; bak sana söylüyorum bu ülkede işçilerin, kamu emekçilerinin, yoksul emekçilerin gençlerin, kadınların, Kürt halkının oyları, eşit yurttaşlık isteyenlerin oyları çantada keklik değil kardeşim bunu da bileceksin. Eğer, inkarcı yok sayıcı tutumları devam ettirirsen Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak kardeşim. 

"7 Haziran'da başlayan bir başarı hikayemiz var"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da şunları söyledi:

Tecrit politikalarına, kayyum rejimine, siyasi baskılara dur demek için buradayız. Asıl hikâye bizim hikâyemizdir. 7 Haziran'da başlayan bir başarı hikayemiz var. Bu başarı hikayesini şimdi ülkeyi yönetme hikayesine dönüştüreceğiz. Halklarımızla, dostlarımızla, bileşenlerimizle, ittifaklarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız. Bizim mücadelemiz İstanbul kadar sağlam, büyük, kararlıdır. Bizim ittifakımız İstanbul kadar güzeldir ve İstanbul'un bahçesidir.  Bu seçimler, AKP ve MHP iktidarının fişini çekeceğimiz bir seçim olacaktır. Bu seçimler, tecride ve savaş politikalarına son verileceğinin bir seçimi olacaktır. İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğimiz bir seçim olacaktır. Buradan kadınlara bunun sözünü veriyorum. Bu seçimler, kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır. 

"Bu ittifakı geliştireceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yaptığı konuşmada, "Bu iktidarı değiştireceğiz, bu iktidar talandan ve yalandan besleniyor. Emek ve Özgürlük İttifakı büyüyerek geliyor, bu iktidarı değiştirmeye geliyor" .dedi.

Sancar şöyle konuştu: 

Savaş politikaları ile yoksul halkı daha da yoksullaştırıyorlar. Biz buna dur demeye geliyoruz. Değiştirmeye başlıyoruz, buradan başlıyoruz. bu ittifakı geliştireceğiz.

Yeni bir cumhuriyet, kadınların hakları için, gençlerin hakları için geliyoruz. Mutlaka kazanacağız.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU