TOKİ'nin konut taksitlerindeki artış oranı belli oldu

"Bu yıl da memur maaş artışı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın müjdeleri ile yüzde 30 oldu ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını 15,40'ta tuttuk. Yani vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk"

Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ’nin konut taksitlerdeki artış oranının ne kadar olacağını açıkladı.

Yeni konut ve finansman modeliyle başlattıkları yeni proje kapsamında 16 Ocak'tan itibaren uygun ödeme imkanlarıyla vatandaşların konut sahibi olmalarını kolaylaştıracaklarını belirten Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüklenici firmaların katkı ve destekleriyle bu projeyi yürüteceklerini söyledi. Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiçbir şekilde bu süreçte fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz. Fiyat artışı yapanları bu kampanyaya dahil etmeyeceğiz. Burada asıl olan orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarıdır. Bunu da titizlikle takip edeceğiz ve her türlü yaptırımı yapacağımızı da buradan ifade etmek istiyorum. Yine halihazırda TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce kardeşimizin beklediği bir haberi de buradan paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz, TOKİ her yıl ocak ayında memur maaş zammına göre bir artış yapıyordu. Bu yıl da memur maaş artışı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın müjdeleri ile yüzde 30 oldu ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını 15,40'ta tuttuk. Yani vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk.

Hatırlayacaksınız biz bu kampanyayı açıkladığımızda 'Vatandaş nasıl ödeyecek? TOKİ her yıl çok yüksek oranlarda zam yapacak' diye tezvirat yapanlar vardı. İşte görüyorsunuz biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık ve korumaya devam edeceğiz. Biz her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU