Babacan'dan Bahçeli'ye: Bahçeli'nin hezeyanlarıyla işimiz olmaz, kendisini edebe davet ediyoruz

Bahçeli'ye yanıt veren Babacan, "Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz. Biz, milletimizin tümü için refah ve huzur diyeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün grup toplantısında kendisine yönelik sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Bahçeli, DEVA Partisi'nin anayasada yer alan "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" maddesinin yeniden ele alınması konusundaki tekliflerini eleştirmişti.

Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz. Biz, milletimizin tümü için refah ve huzur diyeceğiz. Yolumuza adaletle devam edeceğiz. Kendisini sadece edebe davet ediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Partisinin Temel Haklar Eylem Planı’nı açıklayan Babacan, anayasada “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür” maddesinin yeniden ele almayı teklif ettiklerini söylemiş, şunları kaydetmişti:

Parti programımızda açıkça beyan ettiğimiz üzere biz, ülkemizde daha kapsayıcı ve daha kuşatıcı yeni bir vatandaşlık anlayışının geliştirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ülkede hiç kimsenin ayrımcılığa maruz kalmamasının temel dayanaklarından biri, güçlü bir vatandaşlık anlayışıdır. Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür bir vatandaşı hissetmesi, böylesine güçlü bir vatandaşlık anlayışının hâkim kılınmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, anayasamızın 66’ncı maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.

Bahçeli ise bugün grup toplantısında Babacan'ı eleştirerek şunları kaydetti:

Selamsız sabahsız Babacan, 'Anayasamızın 66’ıncı maddesini, çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı' teklif etmiştir. Devası derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı da, kendisine sorulan, 'Anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz?' sorusuna 'doğru' cevabını vermiştir. Bu kurşun gibi sözlere CHP’den tek bir itiraz gelmemiştir. İyi Parti’den tek bir tepki duyulmamıştır. Zilletin diğer paydaşları da suspus vaziyettedir. Şimdi sormak lazımdır, Deva'nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü Anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaktır? Buna nasıl kalkışacaktır Zillet ittifakının her bir ortağı aynı görüşte midir, aynı düşüncede midir?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU