Erdoğan’dan yılın ilk kabinesinin ardından EYT açıklaması: Çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz

Erdoğan, EYT’ye dair, “Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturduklarını” vurguladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT konusunda, “Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz” açıklaması yaptı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yılın ilk kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Muhalefeti davet etti

Cuma günü açılışı yapılacak olan Rami Kışlası’nın İstanbul'un millet kütüphanesi olacağını duyuran Erdoğan, “Bütün muhalefeti davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Otoyol ve köprülere zam yok

Erdoğan, "Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir” diyerek şöyle devam etti:

Kamu-özel ortaklığı yatırımlarında önümüzdeki yıl dengeyi sağlayacak, 2025'ten itibaren çok daha büyük kazançları ülkemizin hanesine yazacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel ve bölgesel meselelerdeki olumlu katkılarımızı artırarak sürdürecek, barış ve işbirliği kapılarını sonuna kadar zorlayacağız" mesajını verdi.

Ekonomi hakkında da konuşan Erdoğan, "En ciddi sıkıntımız enflasyonu yıllık yüzde 64,27 ile geride bıraktık. Önümüzdeki aylarda bu oranın giderek daha aşağıya indiğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

Bu yıl ekonomide yıllık ortalama 1 milyon istihdam artışıyla yolumuza devam edeceğiz. Enflasyonda yüzde 20'li rakamları yakalayacağımız bir program uygulayacağız.

Brezilya mesajı: Lula'ya yönelik şiddet hadiselerini kınıyoruz

“Brezilya'da yapılan seçimlerde meşru olarak devlet başkanlığı görevini üstlenen Sayın Lula'ya yönelik şiddet hadiselerini kınıyoruz” diyen Erdoğan, “Ulusal Meclis'in, Devlet Başkanlığı Sarayı'nın ve Yüksek Mahkeme binasının basılmasına kadar varan bu eylemlerin demokraside yeri olmadığına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU