Saray kaynakları: Kraliçe'nin sağlığı Prens Harry'nin açıklamalarından sonra kötüye gitti

"Kraliçe, daha kötülerinin geleceğini biliyordu"

Prens Harry ve büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth'in çok yakın ilişkileri olduğu biliniyordu (Reuters)

Buckhingham Sarayı'na yakın kaynaklar, Prens Harry'nin yaptığı açıklamalarla "ailesini tekrar tekrar pusuya düşürmesinin" Kraliçe II. Elizabeth'in hayatının son yılındaki sağlığını kötü etkilediğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018'de ABD'li oyuncu Meghan Markle'la evlenen Prens Harry, 2021'de Kraliyet görevlerinden istifa etmişti ve eşiyle birlikte sarayda yaşadıklarına dair bir dizi iddialarda bulunmaya başlamıştı.

Telegraph'a konuşan kaynaklar, Kraliyet Ailesi'nin içinde yaşanan olayların açığa vurulmasına alışkın olmayan Kraliçe'nin bu açıklamalardan sonra daha da zayıf düştüğünü söyledi.

Kraliçe, Eylül 2022'de 96 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Kaynaklardan biri şöyle dedi:

Kraliçe, çiftin gelecek Netflix dizisi ve Prens Harry'nin otobiyografik kitabında çok daha çarpıcı açıklamalar yapacağının farkındaydı. Bunlar, son günlerinde zihnini hep meşgul etti.

Saray kaynakları, "Çok sevdiği torunundan böyle saldırıların gelmesi, Kraliçe için acı vericiydi" diye ekledi.

Kraliçe'nin ölümünün ardından Prens Harry'nin kitabı Spare'in (Yedek) basımı 10 Ocak'a ertelenmişti. Öte yandan İspanya'da erken basılan kitap, İngilizce baskısı yayımlanmadan dünya gündemine düştü.

Afganistan görevinde 25 kişiyi öldürdüğünü, abisi Prens William tarafından dövüldüğünü ve bekaretini nasıl kaybettiğini anlatan Prens Harry, kitap daha yayımlanmadan büyük etki yarattı.

 

Independent Türkçe, Telegraph, News.com.au

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU