Bill Gates, boşanmasının son yıllarda "dibe vurduğu anlardan" biri olduğunu itiraf etti

Milyarder hayırsever bunu 2022'deki son blog yazısında anlattı

(AP)

Bill Gates, yıl sonu blog yazısında 27 yıllık eşi Melinda Gates'le ayrılıkları üzerine düşüncelerini paylaştı.

Microsoft'un kurucu ortağı, evliliğinin sona ermesinin "son birkaç yılda dibe vurduğu anlardan" biri olduğunu söyleyerek hayıflandı.

Bill ve Melinda, "ilişkileri üzerine çok düşünüp çok çalıştıktan sonra" boşanma kararı aldıklarını Mayıs 2021'de duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çift, dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill & Melinda Gates Vakfı'nı yürütmek için birlikte çalışmaya devam ediyor.

67 yaşındaki milyarder hayırsever, GatesNotes adlı blogunda Kovid pandemisi, Ukrayna'daki savaş ve dünya çapında karşılaşılan ekonomik zorluklar nedeniyle  son üç yılın "yakın geçmişin en zor yıllarından" olduğunu yazdı.

Gates "Konumum nedeniyle, bu zorlukların çoğundan yalıtılmış haldeyim" itirafında bulundu.

Ama ben de son birkaç yılda, babamın ölümü ve evliliğimin sona ermesi de dahil bazı anlarda dibe vurdum.

Bill'in babası William Henry Gates, 14 Eylül 2020'de 94 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

3 Mayıs 2021 Pazartesi günü ayrıldıklarını duyuran Bill ve Melinda, yaptıkları ortak açıklamada şunları söylemişti:

Son 27 yılda üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı, üretken yaşamlar sürmesini sağlamak için dünyanın her yerinde çalışan bir vakıf kurduk.

Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıf çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz fakat hayatımızın bundan sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte gelişebileceğimize artık inanmıyoruz.

 

Bill ve Melinda Gates
(AFP)

 

Bu açıklamadan kısa süre sonra The Wall Street Journal, Bill'in 2019'da bir kadın çalışanıyla ilişki yaşayıp yaşamadığının soruşturulduğunu bildirmişti. Eski çift boşanma süreçlerini Ağustos 2021'de nihayete erdirmişti.

2021 yılını özetleyen blog yazısında Bill, birdenbire "yüz yüze sosyal etkileşim kurmadığı zamanlar geçirdiğini" söylemişti.

Bill, o dönem, "Tuhaf ve kafa karıştırıcı bir deneyim oldu. Kişisel dünyamı hiç son 12 ayda olduğu kadar küçük hissetmemiştim" yazmıştı.

Melinda da boşanma hakkında konuşmuştu. Martta CBS Mornings programının sunucusu Gayle King'in Bill'in sadakatsizliğini sorması üzerine Melinda şunları söylemişti:

Affetmeye kesinlikle inanıyorum, bu yüzden bunun bir kısmını hallettiğimizi düşünmüştüm.

Yaşanan bir an ya da belirli bir şey değildi. Öyle bir an geldi ki bunun sağlıklı olmadığını fark etmemi sağlayacak kadar çok şey birikmişti ve ilişkimize güvenemiyordum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU