Rus oyuncu ve şair Vera Polozkova: Putin 21. yüzyılın en büyük manyağı

Sürgünden konuşan Polozkova, Rusya'nın "artık totaliter bir tarikat olarak varlığını sürdürdüğünü" söyledi

Vera Polozkova, Rusya'nın "çok tatsız bir geleceğe doğru tam gaz gittiğini" ifade etti (YouTube/ вДудь)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı savaşı 10. ayına girerken önde gelen bir Rus oyuncu tarafından "21. yüzyılın baş manyağı" diye nitelendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

36 yaşındaki Vera Polozkova, Rusya'nın Ukrayna'daki kendine özgü özel askeri operasyonundan dolayı "çılgınca acı ve utanç" duyduğunu ifade ederek yurttaşlarını Moskova'nın "suçlarını" kabul etmeye, bunlar için tövbe etmeye ve bunların karşılığını ödemeye hazırlanmaya çağırdı.

Polozkova sözlerini, Putin'in Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırılarını eleştiren bir dizi kişiyle yaptığı röportajlarla tanınan popüler Rus gazeteci ve YouTuber Yuri Dud'la yaptığı röportaj sırasında dile getirdi.

Sürgünden Dud'a konuşan Polozkova, Rusya'nın bir "terörist çete" tarafından işgal edildiğine inandığını söyledi.

Rus şair röportajı yapan kişiye, "Orada olmak çok rahatsız edici çünkü onların rehinesisiniz" dedi.

Polozkova'nın Putin hakkındaki çarpıcı iddiaları, Rus kolluk kuvvetlerini kendisinden intikam almaya itti.

Birçok edebiyat ödülünün sahibi Polozkova, Putin'in düşmanlarından gelen uyarıların yeterince ciddiye alınmadığını söyledi.

Bu kişiler arasında Kremlin yakınlarında vurularak öldürülen siyasetçi Boris Nemtsov ve "yavaş ilerleyen şizofreni" teşhisiyle psikiyatri hastanesinde hapsedilen Sovyet muhalif siyasetçi Valeriya Novodvorskaya da bulunuyor.
 


Polozkova, "Tek bildiğim mutlu insanların öldürmediği ve kandan zevk almadığı" dedi.

Eğer onun mutlu, zengin ve güçlü bir adam olduğunu düşünen varsa hayır, değil; o cehennemde.

Sanatçı, Kıbrıs'tan yaptığı konuşmada, Putinizm'in sonunun yeni bir Rusya Federasyonu'nun doğuşunu değil, "geçen yıldan bile daha dehşetli olabilecek" "korkunç bir ara dönemin" başlangıcını getireceği uyarısını yaptı.

Oyuncu sözlerini, "Ukrayna'ya bunu yapan ülke (eğer gerçekten şanslıysa) bunu kabul edecek, pişman olacak ve tazminat ödeyecek" diye sürdürdü.

Ama başına gelecek her şeyden sonra orayı yaşanabilir kılmak için. Bu daha başlangıç. Ne kadar süreceğini hayal bile edemiyorum. Belki de yaşadığımız süre içinde gerçekleşmeyecek.

Polozkova, Rusya Devlet Başkanı kendi ülkesini "çok geriye attığı" için ülkenin, dünya sahnesinde kendini nasıl yeniden inşa edeceğini görmenin zor olduğunu söyledi.

Şair, Putin'i, II. Dünya Savaşı gazilerinin anısına utanç getiren bir "yalancı ve manipülatör" olarak tanımlayarak sözlerini sürdürdü.
 

Vera Polozkova
Polozkova, Rusya'nın "artık totaliter bir tarikat olarak varlığını sürdürdüğünü" söyledi (YouTube/ вДудь)


Rusya'nın ve dünyanın geri kalanının Putin hakkındaki gerçekleri kabul etmede başarısız olduğunu söyleyen Polozkova, "Küresel açıdan, hiçbirimiz bunun gerçekleşmemesi için yeterince çaba sarf etmedik" dedi.

Tehdit düzeyini hafife aldık, aslında teröristlerin ele geçirdiği bir uçakta olduğumuzu ve bu kişilerin daha sonra bizim ve çocuklarımızın hayatına telafisi mümkün olmayan bir şey yapacağını anlamadık.

Sadece hırsız, ezik ve aptalmış gibi görünüyorlardı. Ama onlar gerçekten manyakmış.

Ülkem terörist bir çete tarafından işgal edilmiş durumda, orada olmak çok rahatsız edici çünkü onların rehinesisiniz.

 

Vera Polozkova ve Yuri Dud
Polozkova, Rusya'nın bir "terörist çete" tarafından işgal edildiğine inandığını belirtti (YouTube/ вДудь)​​​​​​​


Polozkova sözlerini, "Resmen bir şey değişmedi ama her şey tamamen değişti, farklı yasaları ve kurallarıyla farklı bir devlet bu. Ülke artık totaliter bir tarikat olarak varlığını sürdürüyor" diye tamamladı.

Rusya Devlet Başkanı'nın destekçileri, Polozkova'nın Moskova'nın "itibarını zedelediği" ve Ukrayna ordusuyla dayanışma gösterdiği için "vatana ihanet ettiği" gerekçesiyle yasal işlem başlatılması çağrısı yaptı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU