ABD Kongresi'ni basan trol pişman: "Bir NFT tüccarı için hapse gireceğime inanamıyorum"

Daha çok çevrimiçi personası Baked Alaska'yla tanınan radikal sağcı trol Tim Gionet pişmanlık duyuyor

Baked Alaska diye bilinen radikal sağcı aktivist Tim Gionet, 6 Ocak baskınından dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya (Twitter/Baked Alaska)

ABD'deki 6 Ocak baskını nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya olan Kongre Binası isyancısı ve radikal sağcı sosyal medya trolü, Donald Trump'ı desteklediği için bir anda pişmanlık duymaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı'nın perşembe günü dijital oyun kartı koleksiyonunu açıklamasının ardından, daha çok çevrimiçi personası Baked Alaska'yla tanınan Tim Gionet, Twitter'da "Bir NFT tüccarı için hapse gireceğime inanamıyorum" yazdı.

2016 Başkanlık Seçimleri sırasında çok bilinen bir Trump destekçisi haline gelen Gionet'in Twitter hesabı, defalarca Yahudi düşmanı ve beyaz milliyetçi içerikler paylaşmasının ardından 2017'de askıya alınmıştı.

Gionet, Elon Musk'ın askıya alınan hesaplar için çıkardığı af kapsamında 11 Aralık'ta Twitter'a geri döndü.

2024 Başkanlık kampanyasını geçen ay başlatan Trump, bu hafta kendine ait sosyal medya platformu Truth Social'da "büyük bir duyurunun" sinyalini vermişti.

Trump, çarşamba günkü paylaşımında "AMERİKA'NIN BİR SÜPER KAHRAMANA İHTİYACI VAR! Yarın BÜYÜK BİR DUYURU YAPACAĞIM. TEŞEKKÜRLER!" yazmıştı.

Ardından Trump, kendisini süper kahraman, astronot ve golf oyuncusu gibi bir dizi karakterin kılığında gösteren 99 dolarlık dijital NFT kartlar sattığını açıklamıştı.
 

Donald Trump'ın NFT kartı
Donald Trump, kendisinin yer aldığı dijital oyun kartları sattığını duyurdu (Truth Social/Donald Trump)


Cumhuriyetçiler, MAGA (Make America Great Again - Amerika'yı Yeniden Harika Yap) taraftarları ve hatta ABD Başkanı Joe Biden söze girerek eski başkanın "büyük duyurusuyla" dalga geçti.

Biden, Twitter'da, "Son birkaç hafta içinde benim de bazı BÜYÜK ⁠DUYURULARIM oldu" yazdıktan sonra Brittney Griner'ın serbest bırakılmasını ve diğer politika hedeflerini saydı.

Gionet, Twitter'da eski başkana karşı esip gürlemeye devam ederek MAGA tabanının Kanye West'i destekleyeceğini öne sürdü.

Twitter'daki paylaşımında Gionet, "Amerika'yı yeniden harika yapmak istedim ama elime bir tek bu b**tan nft geçti" yazdı.

Kongre binasını basarken kendisini canlı yayımlayan Gionet temmuzda, federal bir binada yürüyüş, gösteri veya protesto yapmakla ilgili bir kabahat davasında suçunu kabul etmişti.

Cezası ocakta açıklanacak Gionet, azami 6 ay hapis cezasıyla karşı karşıya.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU