Sancar: Destekleyeceğimiz adayın kazanacağı neredeyse kesin

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Eğer muhalefet bizimle kamuoyu önünde, açık müzakerelere girerse ve bir fikir birliği sağlayabilirsek, onların adayını destekleyebiliriz" diye konuştu

Fotoğraf: HDP

Birleşik Krallık merkezli Financial Times gazetesi 108 HDP'linin yargılandığı Kobane davasına ilişkin bir haber yayımladı.

Gazeteye Kobane ve kapatma davası hakkında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar davaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik askeri harekat mesajlarını "seçimler öncesinde HDP'nin oyunu bastırma girişimi" olarak değerlendirdiklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şunları kaydetti:

Temel hedef, Kürt siyasi geleneğini saf dışı bırakmak ve onunla gelen güçlü potansiyelin Türk siyasi dinamiklerine katılmasını engellemek.

HDP'yi nötralize etmek, Erdoğan ve blokunun kazanmasını kolaylaştıracak.

"Erdoğan kendi oyun sahasında tuttuğu bir muhalefeti yenilgiye uğratmakta zorlanmayacaktır"

HDP'nin kapatılması halinde 2023 seçimlerine yeni bir partiyle girmeyi planladıklarını aktaran Sancar, "Eğer kapatılırsak yok olmayız" dedi.

Yaklaşan seçimlerle ilgili de konuşan Sancar, "Bizim destekleyeceğimiz adayın kazanacağı neredeyse kesin. Eğer muhalefet bizimle kamuoyu önünde, açık müzakerelere girerse ve bir fikir birliği sağlayabilirsek, onların adayını destekleyebiliriz. Şu ana kadar, hükümetin kurduğu milliyetçi oyun alanından çıkamadılar ve Erdoğan kendi oyun sahasında tuttuğu bir muhalefeti yenilgiye uğratmakta zorlanmayacaktır" diye konuştu.

 

 

 

Financial Times

DAHA FAZLA HABER OKU