Akif Beki: Erdoğan'ın "Erdoğansız Türkiye" vaadi

"2023 seçiminden önce mi, sonra mı; bu deli saçması kara propagandanın emeklilik hayatı ne zaman başlıyor?"

Erdoğan’ın 15 Temmuz 2012’de “Son kez aday olacağım” açıklamasını yaptığı toplantıdan bir kare. (Fotoğraf: AA arşivi)

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’ten sonraki seçimde bir daha aday olmayacağını açıklamasını değerlendirdi. Bir süre öncesine kadar iktidarın “Erdoğansız AK Parti, Erdoğansız Türkiye projesine karşı oy topladıklarını" dile getiren Beki, “2023 seçiminden önce mi, sonra mı; bu deli saçması kara propagandanın emeklilik hayatı ne zaman başlıyor?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akif Beki’nin bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’te kendi adına son kez oy istediğini açıkladı. Bir daha aday olmayacak. Gençlere ve millete, Erdoğansız bir Türkiye bırakma vaadiyle seçime giriyor. İktidar ve fedaileri, yakın zamana kadar tam tersi bir iddiayla kampanya yürutüyordu. “Erdoğansız AK Parti, Erdoğansız Türkiye” projesine karşı oy topluyorlardı.

Erdoğansız Türkiye, dış güçlerin projesiydi. Seçimde Erdoğan’ı yenmek, Türkiye’yi yenmekti. Millete diz çöktürmekle, devletin bekasına kastetmekle, bayrakları indirip ezanları susturmakla aynı şeydi. Arada bir fark yoktu.

Muhalefet de ihanet projesinin içerideki ayağıydı. Türkiye’ye çekilen dış operasyonun taşeronluğunu yapmakla suçlanıyordu. Onun için devletle millet düşmanı, hain, uşak, beşinci kol ajanı ve gayrimillî idi. “Başaramayacaklar” denilen proje buydu işte. Erdoğansız Türkiye’yi başaramayacaklardı.

Şimdi Erdoğan’ın kendisi, Erdoğansız bir Türkiye vaat ediyor. Artık din düşmanlarının; ümmete karşı din savaşını kazanmak, Mekke’yi düşürüp Kudüs’ü işgal etmek için kovaladığı bir proje değil demek. Sipsipullahlar, hezeyan içinde tepe tepe kullandı. Bu akla ziyan yaygarayla iki genel seçim ve sistemi değiştiren bir referandum atlattılar.

Emektar yaygarayı, nihayet emekli ediyorlar. Yalnız 2023 seçiminden önce mi, sonra mı; bu deli saçması kara propagandanın emeklilik hayatı ne zaman başlıyor? Muhalefet bilsin de mayına basmasın.

Nelerine lazım, emekliye ayrıldı sanıp iktidarı sandıkta değiştirmeye kalkarak vatana ihanet suçu işlemesinler yine. Farkında olmadan din düşmanlarına, dış güçlere hizmet etme tehlikesi var. Muhalefete, bir karalama tuzağı kurulmuyorsa geç olmadan miladı netleştirilir.

Böylece muhalefet, değişim vaadiyle oy isteyip isteyemeyeceğini; millet de bu seçimde değişim istemeye hakkı olup olmadığını bilir. Seçimi, adaylar arasında geçmekten de çıkaracaktır bu. Artık adaylar, belirleyici olmayacaktır. Millet; düzenin devamına mı, değişime mi oy vereceğini seçecek. Kime oy vereceğini değil. Düzenin adayıyla değişimin adayı ya da adayları yarışıyor olacak. Fakat Erdoğansız Türkiye için oy toplamak; bu seçimde mi, sonrakinde mi hak? Netleştirilmesi, seçimin kaderini etkileyecektir.

Beki, yazısının son kısmında da seçimin kaderini etkileyecek bir hususun da bugün görülecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak istenen dava olduğunu belirtti ve “İmamoğlusuz İstanbul, bu seçimden önce mi hayata geçecek? Gelecek yerel seçimde buna İstanbullular mı karar verecek?” diye sordu.

Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU