Erenköy Cemaati’nden BİM açıklaması: Art niyetlilerin ıslahı için dua ettiğimizi arz ederiz

Osman Nuri Topbaş, "Kamuoyunun art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi, şahsım, ailem ve camiamız adına üzüntü vericidir" dedi

Ekran alıntısı: YouTube

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerekli” açıklamasının ardından başlayan BİM tartışması, şirketin kurucu ailelerinden Erenköy cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Osman Nuri Topbaş’ın açıklamasıyla sürüyor.

Bahçeli’nin zamların araştırılmasını istemesinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı da olan BİM CEO'su Galip Aykaç "FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşanan süreçte Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti ve Bahçeli’yi “asla kırmak istemediğini” belirtti.

Tartışmanın alevi sönerken Erenköy cemaatinin önde gelen isimlerinden Topbaş, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamayla fitili yeniden ateşledi.

“Son günlerde sosyal ve geleneksel medyada zincir marketler üzerinden dönen tartışmalarda ‘bazı çevreler’ şahsımı, ailemizi ve camiamızı kasıtlı bir şekilde polemiklere konu ederek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktadır” diyen Topbaş, “Bir aile geleneği olarak uzun yıllar devam ettiğim aktif ticarî hayatımı 30 yıl önce sonlandırdım. İçinde bulunduğum hayır kuruluşlarının ticarî şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyet de bizi yakinen tanıyan herkesin malumudur” ifadelerini kullandı.

“Mesaimin tamamını başta Kur’an hizmetleri olmak üzere ilim, irfan ve hayır işlerine teksif etmeye gayret gösteriyorum. Cenâb-ı Hakkʼın izniyle son nefesime kadar da bu istikamette yürüme niyet ve arzusu içindeyim” açıklamasında bulunan Topbaş, şöyle devam etti:

Bu dünyada fânîlik ve acziyetimizi idrâk ederek Rabbimizʼe hakikî bir kul olabilmek, bizim için payelerin en büyüğüdür. Bunun dışındaki her türlü menfaat, çıkar ve yakıştırmadan Allah’a sığınırız. Camiamız adına yapılan her türlü hayır faaliyeti; aziz vatanımızın bekası, milletimizin birlik, dirlik ve beraberliği ile İslâm dünyasının ve bütün insanlığın selâmetini gözetmektedir. Bugüne kadarki duruşumuz herkesçe bilinmektedir. Farklı politik ya da ticarî çıkarlara alet edilemeyecek bu duruşun, kimi çevreler tarafından istismar edilmesi asla kabul edilemez.Kamuoyunun art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi, şahsım, ailem ve camiamız adına üzüntü vericidir.

“Art niyetlilerin ıslahı için dua ediyoruz”

Topbaş açıklamasını “Bu tartışmaların bir an evvel nihâyete ermesi ve art niyetlilerin ıslahı için duâ ettiğimizi saygılarımızla arz ederiz” sözleriyle noktaladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU