Habercilikte yapay zekaya güvenen MSN'in sitesi uydurma haberlerle doldu

MSN silmeye çalışmasına rağmen sahte haberlerle baş edemiyor

MSN haber sitesine göre olağanüstü güçleri olduğu iddia edilen protez bacak ve kukla (TikTok/@tylerhenrymedium)

Microsoft'un internet portalı MSN, habercilikte gazeteciler yerine yapay zekaya güvenmenin bedelini ödüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MSN, son iki yıldır çalıştırdığı gazetecilerin büyük bölümünü işten çıkardıktan sonra, portalında sürekli artan sayıda sahte haber yayımlanmaya başladı. Gelen tepkiler üzerine, Inquisitr ve Exemplore gibi magazin, dedikodu ve eğlence sitelerinden alınan bazı haberler kaldırıldı veya bazı açıklamalar eklendi.

Bunlar arasında, "Los Angeles üzerinde uçan meleklere" ilişkin bir haber, insansı yaratık Kocaayak'la ilgili çok sayıda tanıklık ve Elon Musk'ın eski sevgilisinin Twitter paylaşımında nafaka talebinde bulunduğu iddiası yer alıyordu. Üstelik, Musk'la ilgili iddia Google Newscharts'a göre dünyada en çok okunan haberler arasına girmişti bile. 

Düzeltme ve açıklamaların ardından yapay zeka bu defa da, 19. yüzyıldan kalma bir vantrilok kuklasının olağanüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden bir "haber" yayımladı. Onu, Hindistan'da yayın yapan World Is One News (WION) televizyon kanalının internet sitesindeki şu bağlantı izledi: 

Loch Ness Canavarı yeni yerleştirilen canlı yayın kamerasına yakalandı. Burada izleyin!

MSN'in haber sitesindeki başka bir başlık şöyle:

Şeytan, yani İblis'in kendisi, New Jersey'deki Somerset'te Defnedilmiş

Uzaylıların 50 yıl önce kaçırdığı adamın Kovid-19 pandemisi ve III. Dünya Savaşı hakkında bilgilendirildiğini anlattığı metin de siteye girdi.

Ayda 870 milyondan fazla ziyaretçi sayısıyla dünyanın en çok tıklanan haber sitelerinden birine sahip olan MSN, daha önce gelen eleştiriler üzerine, haberlerin doğruluğunu kontrol etmekle görevli çalışanları olduğunu açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Futurism, MSN

DAHA FAZLA HABER OKU