Kanye West'i Hitler'e benzeten komedyenin eski videosu viral oldu

Komedyen 2017’de "Bu adamın ağzından çıkanları gerçekten dinleyin" demişti

Bill Burr'ün Kanye West'e laf soktuğu bir video kesiti, rapçinin Hitler hakkındaki şoke edici ifadelerinin ardından yeniden gündeme geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü rapçi, önceki günlerde Alex Jones'a verdiği röportajda Adolf Hitler'e duyduğu hayranlığı dile getirdiği çok eleştirilen yorumlar yapmıştı.

West, programda "Hitler'de iyi şeyler görüyorum" demiş ve ardından Nazi liderine karşı bir "fetişinin" olduğunu eklemişti.

Jones, Nazileri veya Hitler'i sevmediğini söylediğindeyse rapçi şöyle dedi: 

Ben Hitler'i seviyorum.

West'in yorumları kınanmıştı ve Yahudi sembolü Davud'un Yıldızı'nın üstüne Yahudi düşmanı Nazi işaretini eklediği görüntüyü paylaştıktan sonra Twitter hesabı askıya alınmıştı.

Gözden düşen rapçinin bu sözlerinin ardından, @WUTangKids hesabı sosyal medyada komedyen Burr'ün West'i geçmişteki egoist ifadeleri yüzünden hedef aldığı gösterisinden bir kesit paylaştı ve video viral oldu.

Kısa videoda Burr, "Kanye bir daha kendinden uzun uzun bahsettiğinde, sadece gözlerinizi kapatın, o olduğunu unutun ve bu adamın ağzından çıkanları gerçekten dinleyin" diyordu:

'Ben bir dahiyim. Ben bir tanrıyım, ben Shakespeare'im. En büyük pişmanlığım, kendimi canlı performans sergilerken göremeyecek olmam' gibi saçma laflar ediyor. Bu doğrudan onun sözü: 'En büyük pişmanlığım, kendimi canlı performans sergilerken göremeyecek olmam.'

Burr sözlerini şöyle sürdürüyordu: 

Dostum, bu egoyu beyaz bir adama koyunca bu şey gibi oluyor...

Burr bu kısımda sesini kısıp Hitler taklidi yaptı.

West'in yorumlarının ardından, Reddit'teki hayranları rapçiye ayrılan en büyük sayfalardan birini Taylor Swift'i takdir etme ve Holokost farkındalık sayfasına dönüştürerek ona karşı sert tavır almıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU