İzleyiciler sorguluyor: "1899 ve Dark bağlantılı mı?"

Netflix'in yeni gizem dizisinin arkasında, üç sezon süren Alman geriliminin yaratıcıları var

(Netflix)

Netflix'in en yeni gizem dizisi 1899, 8 bölümlük ilk sezonuyla şimdiden izleyicileri afallatırken pek çok kişi 1899'un, gerilim dizisi Dark'ı anımsattığını düşünüyor.

17 Kasım'da yayımlanan dizi, gerçek hayatta çift olan Alman sinemacılar Baran bo Odar ve Jantje Friese'nin, üç sezon süren ilk televizyon projeleri Dark'ın ardından yaptığı en son iş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dikkat: Haberin devamı spoiler içerebilir

1899, Londra'dan New York'a giden göçmenleri taşıyan bir buharlı gemideki yolcuların, denizde sürüklenen ikinci bir gemi keşfettikten sonra gizemli bir bulmacaya saplanmasını anlatıyor.

Eşsiz şekilde iç içe geçmiş karakterlerin çetrefilli bilmecesiyle bo Odar ve Friese'nin önceki dizisine benzeyen düzenlemeler, izleyicileri iki dizinin bir şekilde bağlantılı olduğuna ikna etti.

Bir kullanıcı Twitter'da, It's Always Sunny in Philadelphia'nın komplo mimiyle beraber "Pekala, yani Dark kayıp bir çocukla başlamıştı ve 1899 da bir çocuğun bulunmasıyla başladı" diye yazdı.

İkinci bir kişi "#darknetflix ve #1899Netflix bağlantılı mı?" diye sorarken, bir üçüncü kişiyse şu fikri ortaya attı:

Ya hepsi matrixteki bir hataysa?

 


Bir başkası 1899'dan "Kaybolan her şey bulunacak" sözünü alıntılarken, biri bunu "Dark'tan gelen bir ipucu gibi" diye yanıtladı.

Bu teoriyi doğrulayacak net bir kanıt olmamasına rağmen 1899'un zaman yolculuğunu hikayeye dahil etmesi, Dark'ta yaratılan zaman makinesini akıllara getiriyor.

Öte yandan daha önce The Hollywood Reporter'a verdiği bir röportajda bo Odar, iki dizi arasında herhangi bir bağlantı olduğunu reddederek şunları söylemişti:

1899'un Dark'la bağlantılı olması, kesinlikle olmayacağını söylediğimiz kötü bir fikirdi.

Bu soruyu çok alıyoruz. Bu yüzden tüm hayranlara sesleniyorum: Üzgünüm, gemide aniden beliren bir Dark karakteri olmayacak.

1899, Netflix'te yayında.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU