Twitter'a dönen Kanye West daha ilk paylaşımıyla tepki topladı

Ünlü rapçi 2024'te ABD başkanlık seçimlerine aday olacağını da duyurdu

West 2020'de de ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koymuştu (Reuters)

Ünlü rapçi Kanye West dün (20 Kasım) Twitter'a döndü ve daha ilk tweet'leriyle tartışma yarattı.

West'in Twitter hesabı Yahudi düşmanı paylaşımları nedeniyle 9 Ekim'de kapatılmıştı. Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın almasından sonra ünlü rapçinin hesabı yeniden açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü rapçi'nin ilk tweet'i, "Test, test. Twitter'ımın engeli kalkmış mı ona bakıyorum" oldu.

Hesabının geri döndüğünü doğruladıktan sonraysa "Şalom" yazdı ve platformdan uzaklaştırılmasına sebep olan Yahudi karşıtı açıklamalarına referans verdi.

İbranicede barış, uyum, bütünlük, refah ve huzur anlamlarına gelen "şalom" ifadesi, Yahudiler arasında selamlaşmak için de kullanılıyor.
 


Bu tweet'iyle geçen ay aldığı sert tepkilere rağmen tavırlarını değiştirmeyeceğine dair bir ipucu veren West, pek çok kullanıcı tarafından eleştirildi.

Birisi "Bu bir espri mi? Sadece çok rezil" yazarken bir başkası da "Bu komik değil, Yahudi düşmanı. Git buradan. Tüm evren senden nefret ediyor" diyerek tepki verdi.

Başka bir kullanıcı da "Nefrete dair hiçbir şey komik değil" yazarak tepkisini gösterdi.

2024'te başkanlığa aday

West'in Twitter hesabının açılmasıyla birlikte yaşanan bir diğer gelişme de ünlü rapçinin 2024 ABD başkanlık seçimlerine aday olacağını duyurması oldu.

Dün paylaşılan bir videoda West, seçim kampanyasında daha önce Cumhuriyetçi Marjorie Taylor Greene'in yanında staj yapan ve aşırı sağ görüşleriyle tanınan Milo Yiannopoulos'la çalışacağını söyledi.
 


Yiannopoulos'la ofisine girerken üçüncü bir kişinin çektiği videoya konuşan West, "İşte Milo, kampanyamda çalışıyor" dedi.

Kameramanın "Aday mı olacaksın yani?" sorusuna West şu cevabı verdi:

Evet. Çok basit, kimse bana 'Şunu söylemelisin, bunu söyleyemezsin' diyemez, anlıyor musun? Biz geleceğe ilerliyoruz.

İlk olarak PatriotTakes hesabının paylaştığı video "telif hakları nedeniyle" kaldırılmış gözükse de görüntüler Twitter'da hızla yayıldı.

 

Independent Türkçe, New York Post, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU