Bülent Arınç: Toplum cinnet geçiriyor, aklımızı başımıza almamız lazım

"Parayı bulursunuz... Enflasyonu düşürürsünüz... Orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir... Ama ahlak, üslup ve edep olarak birbirimizi, kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lazım"

Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ülkede insanların “cinnet getirdiğini” ifade etti ve “Aklımızı başımıza almamız lazım” dedi.

Sabah gazetesi yazarlarından Yavuz Donat, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Donat’ın yazısının bir kısmı şöyle:

Belli ki Bülent Arınç'ın "dili şişmiş." Bu bir Anadolu deyimi... "Konuşmaya ihtiyacı var." Günlerden Pazar... Zamanımız çok... Dinledik... Arınç dedi ki:  Ekonomi... Enflasyon... Halkın geçimi... Paramızın değeri... "Bunlar birer tespit.

Ama hepsinden daha acı olan bir gerçek var... "Toplum cinnet geçiriyor."  Şiddet... Nefret... Kadın cinayetleri... Karşılıklı oturup, tartışma yerine silahla birbirini vuranlar, hiç tanımadığı insanın başını kılıçla gövdesinden ayıranlar var. Bülent Arınç... Kimseyi suçlamıyor... Fakat... Herkesi... Şapkasını önüne koyup düşünmeye çağırıyor.

Önümüzde seçim var... Arınç'tan... Siyasete ve seçime dair son sözler: - 1969'tan bu yana belki 20 seçim geçirdim... Karşımızda olanları, en az kendimiz kadar saygın görecek bir anlayışın içinde olmalıyız.

Bülent Arınç'tan bir çağrı... "Aklımızı başımıza almalıyız." Dinliyoruz... İşte sözün gerisi:  Parayı bulursunuz... Enflasyonu düşürürsünüz... Orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir... Ama ahlak, üslup ve edep olarak birbirimizi, kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lazım.  Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var.

Seferberlik... Söylemesi hoş ama... Öncülüğünü kim yapacak? Sorduk. Bülent Arınç'ın yanıtı:

- Öncülük şüphesiz ülkeyi yöneten, yönetimi ve adaleti elinde bulunduran insanlara yakışır.

Bugün... Siyaset öylesine keskin, ortalık öylesine toz duman ki... "Tepeden" gelecek bir çağrının "Muhalefet cephesinde karşılık bulabilmesi" zor... Hem de çok zor.

Hani bir şarkı var ya... "Zor dostum zor."

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU