CHP'li Özkoç'tan Soylu açıklaması: Kendi siyasi ikbali için şova yönelik bir siyaset biçimi sergiliyor

Özkoç, “İçişleri Bakanı, terör saldırısını engelleyemediği için mahcupsa onurlu bir insan o makamı hemen terk eder” dedi

Fotoğraf: Twitter / @CHPfotograf

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yaptı. Özkoç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçesi üzerine dün yapılan görüşmelerdeki tartışmalara değindi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Taksim’deki saldırının ardından yaptığı ‘Mahcubum’ açıklamasını değerlendiren Özkoç, “İçişleri Bakanı, bir terör olayından sonra eğer o terör saldırısını engelleyemediği için, gerekli tedbirleri alamadığı için mahcupsa, mahcupluk kendi görevini layıkıyla yapmamak demektir, o zaman onurlu bir insan o makamı hemen terk eder” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı ile ilgili yapılan toplantıda Soylu’ya saldırı ile ilgili bütün soruları yönelttiklerini aktaran Özkoç, “Süleyman Soylu, aynı zamanda sadece mensubu olduğu parti ile ilgili bir iddiası yok ya da İçişleri Bakanlığı ile yaptığı görevlerle ilgili bir iddiası yok, bunları düzgün yapmakla. O kendi siyasi ikbaline çalışıyor. Hem partisine karşı, hem de ülkede İçişleri Bakanlığı görevini yaparken kendi siyasi ikbalini inşa edecek bir şekilde kendisini konumlandırıyor. Kendisini her şeyin üstünde görüyor. Öyle ya Recep Tayyip Erdoğan’a karşı damadını dahi yedirip, orada görevde kaldı ya. Recep Tayyip Erdoğan onu niçin tutuyordu? Neden orada bulunduruyordur? Bir tek nedeni var, girdiği bütün kirli ilişkilerde Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi var” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu için, “Kendisine bir soru sorduk, bütün sinir sistemi ayağa kalktı" diyen Özkoç şunları söyledi:

Birden küfürler, hakaretler etmeye başladı. Sorduğumuz soru çok yalın, Kolombiya limanından getirilmek üzere yola çıkan 4,9 ton kokain ile ilgili buradaki alıcı diye tutukladığın M.K.’nin arkasında kim var diye sorduk. Çünkü M.K. paravan bir kişi. 500 TL’lik bir şahıs şirketi, kendi evini şirket binası olarak göstermiş, zavallı bir adam. Peki 4,9 ton kokaini teslim alacak baron? O kim? Neden 1 buçuk adli yardım talebinde bulunmadın diye sormuştuk. Yüzü kızarmadan pandemi var demişti. Şimdi pandemi mazeretine de sığınamayacağı için birden hakaretler etmeye başladı.

Bütçe komisyonu boyunca herkese hakaret etti. Herkese ağır sözler söyledi. Misli ile kendisine iade ettik. Her söylediği sözü kendisine iade ettik. Ne kadar onursuz ve kişilikten yoksun bir adam olduğunu yüzüne karşı söyledik. Biz bunu yapmak ister miyiz? Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanlığı’nda oturan bir bakana böyle bir davranış biçiminde olmak ister miyiz? Ama bu kişi o makamın ağırlığında bir kişi değil. Bu kişi sadece kendi siyasi ikbali için dışarıda şova yönelik bir siyaset, bir konuşma biçimi sergiliyor.

 

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU