Akif Beki: A Haber'de pişiyor, Gökçek'e de düşüyor

“Halkı aldatmaya dönük bir dezenformasyon çalışması olduğu bariz. Herhalde 'haftanın yalanları' bültenine girecektir”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında A Haber’in ekranlarına taşıdı bir videoyu eleştirdi. Söz konusu videonun eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek tarafından da paylaşıldığını anımsatan Beki, “Halkı aldatmaya dönük bir dezenformasyon çalışması olduğu bariz. Herhalde 'haftanın yalanları' bültenine girecektir” değerlendirmesi yaptı.

Akif Beki'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Melih Gökçek, Twitter'da bir video paylaştı. Londra'da, Kılıçdaroğlu'nun basınla buluşmasından. Üstüne yazdığı not şu:

"Kılıçdaroğlu basına açık toplantıda rezil oldu.

Gazeteci: İngiltere'ye temiz para bulmaya gidiyorum dediniz, geçmişte tefeciler demiştiniz. Times gazetesi ve Şeffaflık Enstitüsü'ne göre İngiltere en fazla kara para aklanan ülke. GRİ Listede.

KK: Bilmiyordum."

 

İletişim Başkanlığı, artık haftalık Dezenformasyon Bülteni yayınlıyor. Dezenformasyonla mücadelede tuzum olsun diye, ben de kendimi fahri müfettiş ilan ettim. Gördüğüm yerde ihbar ediyorum. Vazife icabı, Gökçek'i de Twitter'dan İletişim Başkanlığına bildirdim.

Dedim ki:

"Sn @iletisim! 'Jelibon madeni bulundu' zokası kadar matrak bir dezenformasyon bu. Sesi açın, Kılıçdaroğlu; "bilmiyordum" demiyor, öyle "bilmiyorum" diyor. Asparagasçıyı doğrulamıyor, yalanlıyor. İngiltere; Türkiye'yle aynı kara para gri listesindeymiş, hani OECD-FATF listesi!"

İngiltere, "resmen dünyanın bir numaralı kara para aklayıcısı"ymış. Resmi listeyi, OECD Mali Eylem Görev Gücü FATF hazırlıyor. Türkiye de üyesi. Kara para aklanmasını önlemekte yetersiz ülkeler, gri listeye alınıyor. Türkiye var ama İngiltere yok. Asparagasçının yaveleri, bunla da kalmıyor. İngiltere'nin battığından, AB'nin parçalanmakta olduğundan bahisle atıp tutuyor.

Kılıçdaroğlu "tefeciler" demiş de, Nebati borç para aramaya geldiğinde hükümeti suçlamış da... Ama şimdi kendisi Londra'daymış ve fonlarla görüşüp yatırım çekmekten bahsediyormuş da... Muhatapları ise İngiltere sıkıntıda olduğu için yardım edemeyeceklerini bildirmiş, görüşmeleri olumsuz geçmiş de...

Uydurmaktan yaymaya, planlı izlenimi veren ucuz bir manipülasyon. Görülmemiş faiz karşılığında dolar borçlanmaya gitmekle borç para getirmeye değil yatırım konuşmaya gittiğini söylemek aynı şey mi! Aynıymış gibi gösteriyor. Soruyu soran A Haber muhabiri, "riyakarlığını" Kılıçdaroğlu'nun "yüzüne vurmuş". O "ikiyüzlü" de "ahlaksızca" kekeleyip diyecek bir şey bulamamış. Alıntı kelimeler, Takvim gazetesiyle A Haber'in ilgili haberinden.

İngiltere batıyorsa Londra bankerlerinden fahiş faizle nasıl dolar borçlanmıştı iktidar? Bakan Nebati, ne demeye Londra'ya kadar gidip de borç bulma başarısından dolayı sevinçle dönmüştü? Halkı aldatmaya dönük bir dezenformasyon çalışması olduğu bariz. Herhalde 'haftanın yalanları' bültenine girecektir.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU