İşten çıkarma furyası: Twitter'dan sonra sıra Meta'da mı?

Zuckerberg daha önce bunun sinyalini vermişti

Meta, 87 bini aşkın çalışanı olduğunu iki ay önce duyurmuştu (Reuters)

İşten çıkarma dalgasına Twitter'dan sonra Meta'nın da katılacağı öne sürüldü. The Wall Street Journal'ın (WSJ) konu hakkında bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberde, Facebook'un çatı şirketinin bu hafta pek çok çalışanını işten çıkarmayı planladığı yazıldı.

Binlerce kişiyi etkileyecek adımla ilgili resmi duyurunun çarşamba yapılacağı belirtildi. Adı açıklanmayan kaynaklar, çalışanlara bu haftadan itibaren zorunlu olmayan seyahatlerini iptal etmelerinin söylendiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter'ın geçen hafta çalışanlarının yaklaşık yarısını kovmasına göre daha küçük çaplı olsa da görevine son verilmesi beklenen Meta çalışanlarının sayısı, büyük teknoloji şirketinde bir yıl içinde gerçekleşen en büyük sayı olabilir.

Teknoloji devinin CEO'su Mark Zuckerberg, 26 Ekim'de üçüncü çeyrek kazançlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yatırım yaparken az sayıda ancak büyüme önceliği olan alanlara odaklanacaklarını ifade etmişti:

Bu bazı ekiplerimizin büyüyeceği ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı ya da küçüleceği anlamına geliyor.

WSJ, Meta'nın personel sayısını azaltarak gelecek aylarda giderleri en az yüzde 10 oranında düşürmeyi hedeflediğini belirtti.

 

Independent Türkçe, The Wall Street Journal, Gazete Oksijen

DAHA FAZLA HABER OKU