AK Parti'den muhalefet partilerine anayasa değişikliği teklifi ziyareti

Bozdağ başkanlığındaki heyette, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yer alıyor

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği teklifine ilişkin MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin Meclis gruplarını ziyarete başladı.

AA'da yer alan habere göre, AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili saat 15.00'te MHP, 15.30'da CHP, 16.30'da HDP ve 17.00'de İYİ Parti'ye ziyarette bulundu.

AA-20221102-29327420-29327414-AK_PARTIDEN_MUHALEFETE_ANAYASA_DEGISIKLIGI_TEKLIFI_ZIYARETI_1600x1067.jpg
Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin MHP meclis grubunu ziyaret etti / Fotoğraf: AA


Bozdağ başkanlığındaki heyette, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yer alıyor.

WhatsApp Image 2022-11-02 at 16.48.48.jpeg
Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, HDP meclis grubunu ziyaret etti / Fotoğraf: HDP


Bozdağ: İstişareler sonucunda ortaya çıkacak görüşleri tekrar değerlendireceğiz

Bozdağ, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması çerçevesinde, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden anayasa değişiklik teklifi hazırlıkları çalışmalarını değerlendirmek ve görüşlerini almak amacıyla randevu talebinde bulunduklarını belirtti.

Bekir Bozdağ, teklifin haftaya mı sunulacağı yönündeki soruya, "İstişareler sonucunda ortaya çıkacak görüşleri tekrar değerlendireceğiz. Bu görüşler çerçevesinde teklife son halini vereceğiz. Hazır bir teklif götürmüyoruz. Bir fikri tartıştık, kendi aramızda istişare ettik. Teklif daha sonra netleşmiş olacak. Olumlu bir niyet ve belli aşamaya gelmiş bir çalışmanın birikimiyle ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU