Çiğdem Toker: Bir acayip promosyon öyküsü

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bakanlık personeline promosyon ödeyen kamu bankasına soralım: Bu iddia doğru mu?"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, iktidarın düzenlediği bir açılışa götürülen memurların masrafının bakanlık memurlarına ödenen banka promosyonundan karşılandığı iddiasını köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toker’in bugünkü köşe yazısının “Bir acayip promosyon öyküsü” başlıklı kısmı şöyle:

Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı'na feda edildi. Oraya planlanan Millet Bahçesi için saklı yapılan ihaleyi, ilk kez bu köşeden duyurduk. İhaleden sonra 29 Mayıs'ta da fidan dikim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bu tören hakkında o zaman memurların katılımının zorla sağlandığı iddia edilmişti. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban'ın gündeme taşıdığı bu iddia birçok devlet kurumunda personele telefonlu ve mesajlı baskı yapıldığı haberlere konu oldu. Meğer olay bununla sınırlı kalmamış.

. Açılış için taşımayla götürülen personelin gidiş-dönüş masrafları nasıl karşılanmış biliyor musunuz? Bir kamu bankasının maaş ödemeleri için ilgili bakanlığa verdiği promosyon sözleşmesine Millet Bahçesi açılış harcaması eklenmiş.

Ve promosyon kapsamında memurlara ödenmesi gereken kişi başı tutar düşürülmüş. Millet Bahçesi fidan dikim törenine götürülen memurların yol masrafları bu aradaki farktan karşılanmış. Bu alışılmadık durumu bir bakanlık çalışanının anlatımıyla öğrendim. Belgesini görmedim ancak hak gaspı anlamına gelen bir işlem söz konusu olduğu için kulislerde konuşuluyor. Biz de buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bakanlık personeline promosyon ödeyen kamu bankasına soralım: Bu iddia doğru mu?

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU