Tam suya girerken köpekbalığıyla burun buruna geldi

Araştırmacı Ocean Ramsey, köpekbalığıyla Hawaii'nin Oahu adası açıklarında karşılaştı

(Instagram/Ocean Ramsey)

Bir deniz bilimci, ABD'nin Hawaii eyaletinde denize girmek üzereyken kendisine doğru atılan bir kaplan köpekbalığıyla burun buruna geldi.

Tüyler ürperten an, araştırmacı Ocean Ramsey plastik kirliliğiyle boğuşan köpekbalığını gördükten sonra Oahu yakınlarındaki denize girmeye hazırlanırken videoya kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgenin önde gelen köpekbalıklarından biri olan Kraliçe Nikki (Queen Nikki) lakaplı köpekbalığı sudan fırladı ve bilim insanının paletlerinden ısırık almaya çalıştı.

OneOcean Dalış (OneOcean Diving) okulu ve eğitim grubunun CEO'su Ramsey, görünüşe göre olaydan etkilenmeden diğer iki köpekbalığıyla birlikte dalmak için doğrudan suya girdi.

Daha sonra olayı sosyal medya hesaplarında anlattı.

Instagram'da "Bir köpekbalığının yüzen bir plastiğe çarptığını görünce hemen suya daldım ve böyle karşılandım" diye espri yaptıktan sonra takipçilerine yıllardır birlikte yüzdüğü Nikki'nin kendisine saldırmaya çalışmadığını söyledi.
 


Ramsey, "Çok uzağı göremiyordum ve onların da görebildiğini sanmıyorum, bu yüzden (Nikki'nin) daha çok benim suya girerken çıkardığım sese ve gölgeme tepki verdiğini düşünüyorum" dedi.

Derinlerden yukarı çıkan beyaz göbeklerini görmeyi her zaman sevmişimdir ve bu durumda da konumunu belli eden şey buydu. Bu yüzden yüzeye zaten yakın olan diğerlerine kıyasla dikey olarak yukarı çıkarken fark edilmesi daha kolaydı.

Köpekbalığının hareketlerini, bulanık su koşullarında etraflarında ne olduğunu görmek için başlarını sudan dışarı çıkardıkları "casus zıplaması" olarak tanımladı.

Ramsey ayrıca köpekbalığının muhtemelen elektro-reseptörleri tarafından kamera dolu tekneye çekildiğini söyledi.

Hawaii Arazi ve Doğal Kaynaklar Departmanı (Department of Land and Natural Resources), eyalette 2022'de, ikisi eylülde gerçekleşen 4 köpekbalığı saldırısı olduğunu belirtiyor. Veriler, 2021'de bu tür 8 saldırı olduğunu gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU