Suudi Arabistan Irak ile güvenlik işbirliğini görüşecek

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Tebük bölgesindeki Neom şehrinde, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında bir toplantı düzenledi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu toplantısında, İçişleri Bakanı ve yardımcısına, Suudi Arabistan ile Irak hükümetleri arasında güvenlik alanında işbirliğini öngören anlaşma taslağı hakkında Irak tarafıyla görüşme ve imza atma yetkisi verildi.

Bakanlar, toplantının başında, Prens Bender bin Abdulaziz Al Suud’un vefatı nedeniyle Kral Selman, Veliaht Prens ve Kraliyet Ailesi'ne başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kral Selman bin Abdulaziz de, Prens Bender bin Abdulaziz’in vefatı üzerine başsağlığı dileklerinde bulunmak üzere telefon eden veya mesaj gönderen çok sayıda kardeş ve dost ülke liderlerine, prenslere ve alimlere teşekkürlerini iletti.

Suudi Arabistan Kralı, gerek ülke içi, gerekse dışından kutsal topraklara gelen hacıları kutladı.

Kral Selman ayrıca, hacılara verilen hizmet ile Mekke ve Medine'deki kutsal mekanlarda rahatlıklarının sağlanması konusunda farklı sektörler tarafından sağlanan hazırlıkların tamamlandığına ilişkin bilgilendirildi.

suudi arabistan Bakanlar Kurulu SPA
Bakanlar Kurulu'na Veliaht Prens Muhammed bin Selman da katıldı / Fotoğraf: SPA

 

Toplantının ardından, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya açıklamada bulunan Enformasyon Bakan Vekili Dr. İssam bin Said’in ifadelerine göre Bakanlar Kurulu’nda, Suudi Arabistan ve Bahreyn arasında siyasi, askeri, ekonomik, yatırım, medya ve sosyal alanlarda koordinasyonu sağlamak üzere Suudi Arabistan-Bahreyn Koordinasyon Konseyi kurulmasını öngören anlaşmanın imzalanması tebrik edildi.

Toplantıda, Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi’nin vefatı nedeniyle merhum Sibsi’nin ailesi, Tunus hükümeti ve halkına taziye dileklerinde bulunuldu.

Nijerya, Somali ve Afganistan’daki saldırılar kınandı

Bakanlar Kurulu toplantısında, Pazar günü Afganistan’ın başkenti Kabil, Somali’nin Mogadişu şehri ve Nijerya'nın Borno eyaletinde düzenlenerek onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırıları kınandı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı ve yardımcısına, Suudi Arabistan ile Kuveyt hükümetleri arasında uyuşturucu ve psikotropik madde kaçakçılığıyla mücadele alanında işbirliğini öngören anlaşma hakkında Kuveyt tarafıyla görüşme ve imza atma yetkisi vermeye karar verdi.

Bakanlar Kurulu’nda, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ile Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı arasında siber suçlarla mücadele alanında işbirliği yapılmasını öngören mutabakat anlaşmanın onaylanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Suudi Arabistan’ın içişlerine yönelik bir takım kararlar da alındı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU